Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Diada de la Policia Local de Calvià

Dilluns, 4 de desembre de 2017

LLIURAMENT DE RECONEIXEMENTS I FELICITACIONS EN EL DIA DE LA POLICIA LOCAL DEL MUNICIPI

La Policia Local de Calvià va celebrar el passat dia 1 de desembre la seva Diada amb l'acte institucional de concessió de medalles i reconeixements, que han lliurat l'alcalde Alfonso Rodríguez Badal, el tinent d'alcalde de Seguretat, Andreu Serra, i el cap de la Policia Local de Calvià, Justino Trenas. A l'acte ha assistit la Consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera.

Creus al mèrit policial amb distintiu blanc, per la seva trajectòria professional:
Inspector Jaime Jaume Marcó, i policies Domingo Bonet, Bartolomé Horrach Lliteras, Carlos Migues Mas Cassel, Guillem Tous Salvà, Josep Lluís Pons Llull, Pedro Seguí Torres, Rafael Martín Parera, Joaquín Molina Aguado, Pau Juan Guardiola, María José Campoy Campos, Antoni Gayà Ribas, i Pedro Seguí Torres.
Creus al mèrit policial amb distintiu verd:
Policia Antonio Caballero Espejo, per la seva conducta exemplar durant tota la seva trajectòria professional, excedint-se amb notorietat i perseverança en el compliment dels deures al seu càrrec.
Reconeixement al tinent de la Guàrdia Civil Eduardo Herrero Serrano, per la seva aportació a la millora de la seguretat ciutadana.
Reconeixement al funcionari de la Direcció general de Transport del Govern balear, José Luis Rodríguez Sevilla, per la seva notòria aportació a la seguretat vial.
Felicitacions del ple:
La Divisió de Tràfic, especialment per les seves tasques en controls i neutralització del transport il·legal de passatgers.
A més, 26 agents de la Poicia Local de Calvià enguany celebren 30 anys de servei en el cos, per la qual cosa se'ls ha fet un reconeixement especial.

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha donat l'enhorabona a totes les persones distingides per la seva trajectòria de tants anys de servei, i ha fet un reconeixement públic de les actuacions policials dutes a terme en una temporada amb una elevada ocupació i activitat turística, i un alt nombre de requeriments. Per aquest motiu, ha fet un esment especial al treball de la Unitat Nocturna, la Divisió de Trànsit -a la qual s'ha distingit en el Ple-, i a la nova Unitat de VioGen, pel perfil de treball que realitzen.
Així també, el Batle ha constatat com la ciutadania de Calvià reconeix l'activitat de la Policia Local, que s'està demostrant més propera, més present i més resolutiva. En aquest sentit els ha animat a afrontar el repte que tenen en 2018 amb el desplegament de la Policia Comunitària i els ha demanat un esforç de proximitat amb els veïns i veïnes.
Per la seva banda, el tinent de batle de Seguretat, Andreu Serra, ha destacat la important labor de treball i coordinació amb la Guàrdia Civil, especialment amb la comissaria de Palmanova, i que ha donat els seus fruits amb grans operacions. També ha destacat que la Policia Local de Calvià té el seu principal actiu en tots i cadascun dels seus grans professionals que diàriament demostren que tenim la millor policia, la més professional i formada.

El cap de la Policia local, Justino Trenas, ha fet especial esment a la posada en marxa i potenciació de la Divisió de Trànsit, que respon a una de les competències pròpies i exclusives de la Policia Local en els nuclis urbans. També és el primer any d'aplicació de l'Ordenança de Convivència de Calvià, que ha dotat a la Policia Local d'eines més eficaces per combatre les conductes incíviques. Tot això, juntament amb moltes altres tasques, es duu a terme amb una filosofia que s'està implementant en tot el cos: proximitat i accessibilitat, per integrar-se en el teixit social de la comunitat i dirigir l'activitat principal cap a la prevenció i l'anticipació dels conflictes que afecten a la seguretat i la convivència. No obstant això, aquest model de policia que s'està implementant no deixa de costat un dels seus pilars bàsics: la funció reactiva a requeriment dels ciutadans a través del 112 o el 092.

D'altra banda, ha detallat els resultats de l'activitat desenvolupada enguany:
La Divisió de Trànsit ha realitzat 148 controls de 6.478 vehicles i s'ha interposat 438 denúncies per infraccions.
En total s'han fet 517 proves d'alcoholèmia i s'han denunciat a 108 conductors per conduir amb taxes d'alcohol superiors a les permeses.
La Divisió d'Atestats ha instruït diligències per 875 accidents, amb un resultat de 4 morts, 18 ferits greus i 157 ferits lleus.
La Divisió de Violència de gènere (Viogen) ha realitzat 280 visites i entrevistes, i tutoritzat cada mes una mitjana de 30 dones amb ordres de protecció.
La Divisió d'activitats ha atès 181 denúncies per excés de soroll, s'han realitzat 18 informes tècnics d'avaluació acústica, s'han realitzat 142 inspeccions d'activitats i s'aixecat 418 actes.
Les operadores de la Central de Ràdio de la Policia Local de Calvià atenen i gestionen anualment al voltant de 20.000 requeriments i incidents.
En els codis d'emergència, el temps mitjà de resposta és de 5'30”.
Finalment ha destacat la important labor i l'excel·lent treball realitzat pels inspectors i per tots els components de les diferents unitats i seccions de la Policia Local, així com l'estreta col·laboració amb la Guàrdia Civil de Calvià.