Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Firma per la construcciķ del nou CEPA

Dimarts, 26 de juny de 2018

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ I LA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ SIGNEN EL CONVENI PER A LA CONSTRUCCIÓ DEL NOU CENTRE DE PERSONES ADULTES DEL MUNICIPI

Ajuntament i Govern donen resposta d'aquesta manera al compromís que van adquirir de solucionar els problemes d'espai actuals

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, i el conseller d'Educació i Universitat, Martí March, han signat un conveni de col·laboració per al finançament i execució de les obres de construcció del nou Centre d'Educació de Persones Adultes (CEPA) al municipi de Calvià, en uns terrenys públics municipals ubicats a la zona de Magaluf. La iniciativa respon al compromís de les dues administracions, Ajuntament i Govern, de millorar les infraestructures educatives del municipi i donar resposta als problemes d'espai actuals.
El batle ha assenyalat la importància de la signatura d'aquest conveni per a Calvià i ha agraït la sensibilitat i implicació de la Conselleria en entendre la necessitat de construir unes noves instal·lacions que, a més de permetre l'acció pedagògica -ha dit-, facin del CEPA un pol de formació i una finestra d'ocasions i oportunitats.
El projecte tendrà un pressupost de 3.700.000 euros, que licitarà el consistori calvianer, dels quals 2.800.000 seran aportats per la Conselleria i la resta (900.000 euros), per l'Ajuntament que, a més, facilita el terreny on es construirà el nou CEPA. El projecte suposa l'edificació de 2.338 m2 construïts, amb 11 aules, 4 tallers, 1 biblioteca, 1 sala d'informàtica, 1 laboratori, 5 despatxos, arxiu, 6 departaments i sala de professors.

A l'acte també han assistit la tinent de batle de Cohesió Social i Igualtat, responsable d'Educació al municipi, Nati Francès, així com altres membres del consistori. Per part de la Conselleria d'Educació i Universitat han estat el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, i la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria Alorda. A més, han acudit altres representants del CEPA de Calvià.
CEPA de Calvià, més de 30 anys formant en el municipi
El Centre d'Educació de Persones Adultes de Calvià va començar la seva activitat fa més de 30 anys, el 1986. El CEPA del municipi va ser pioner en oferir la modalitat d'Educació Secundària per a Persones Adultes (ESPA) Semipresencial basada en l'atenció individualitzada, i va ser també el primer CEPA a oferir un Cicle de Formació Professional.
A l'inici de la seva existència, els cursos s'oferien en aules de locals cedits per hotels. A mesura que el municipi va anar comptant amb més infraestructures educatives i d'oci, el Centre utilitza espais en col·legis, centres culturals i biblioteques. Finalment, se situa en un edifici a Magaluf -on es troba en l'actualitat-, a l'avinguda de sa Porrassa, complementant-se amb un altre edifici proper, l'antiga escoleta de Magaluf.

El CEPA de Calvià compta amb una àmplia oferta formativa, des de grups d'alfabetització fins a cicles formatius, passant per grups de preparació per a proves d'accés a la Universitat, cursos d'idiomes, etc.
L'àmbit geogràfic del CEPA Calvià és també molt ampli: comprèn tots els nuclis del municipi i tota la zona d'Andratx (s'Arracó, Andratx, Port d'Andratx).
Actualment compta amb prop de 900 alumnes, de 51 nacionalitats diferents, la meitat dels quals cursen estudis reglats. Més del doble de les persones matriculades són dones.
El nou CEP es construirà en els terrenys municipals que limiten amb els carrers Góngora i Galió.