Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Acció contra els residus en la via pública

Dimarts, 24 de juliol de 2018

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ REALITZARÀ UNA ACCIÓ ESPECIAL PER IDENTIFICAR ELS RESPONSABLES D'ABOCAR RESIDUS A LA VIA PÚBLICA PROCEDENTS DE L'INTERIOR DELS LOCALS D'OCI DE LA ZONA DE PUNTA BALLENA

L'Ajuntament de Calvià realitzarà durant aquest any una acció especial destinada a identificar els responsables de realitzar abocaments dels residus procedents de l'interior dels locals d'oci de la zona de Punta Balena directament a la via pública, a causa de la gran acumulació de residus plàstics (tassons, canyetes, plats, embolcalls) i orgànics (restes de menjar, greix, vòmits, líquids de les bosses de fems, entre d'altres) a primera hora del matí.
Calvià 2000 destina diàriament un equip de 23 operaris als carrers Punta Ballena, Martí Ros i alguna adjacent, entre recollida de residus i neteja, que realitzen la seva tasca entre les 6 i les 10 del matí. S'hi arriben a recollir 500 kg de residus cada dia del carrer.
A més de la neteja diària de la via pública, en algunes zones, especialment la zona de Torrenova, Avinguda Magaluf i Avinguda Oliveres, s'actua amb freqüència per netejar i clorar els embornals d'aigües pluvials, que solen quedar gairebé encallats a causa de la presència de residus plàstics i orgànics, que s'ajunten amb restes de begudes alcohòliques i vòmits, provocant la fermentació i consegüentment l'emissió de males olors.
Per solucionar aquest problema s'han realitzat actuacions de xoc mitjançant la introducció d'aigua a pressió amb un camió cisterna, recollint després aquest flux en trams inferiors amb un altre vehicle aspirador.

A més, han tingut lloc altres treballs destinats a combatre el problema de les males olors: s'ha comprovat l'absència d'embussos al clavegueram i s'han segellat les seves tapes; s'ha acreditat que no hi ha introducció de fecals o altres problemes en les canonades de pluvials, mitjançant l'ús d'una càmera; i s'ha instal·lat un colze invertit en la sortida de la canonada de pluvials per reduir la sortida d'aire pels embornals.
A la vegada, s'han instal·lat a punts crítics de la xarxa de pluvials vàlvules antiretorn especials per evitar que es produeixi "l'efecte xemeneia", provocant l'emissió d'olors procedents de la xarxa a través de les escomeses de pluvials.
També s'ha implantat un sistema biològic per desodorització i reducció d'acumulació de greixos en diverses estacions d'impulsió de primera línia. S'ha triat el sistema basat en la dosificació d'agents biològics dins de les fosses d'impulsió d'aigües residuals. Es tracta d'un sistema ecològicament sostenible, sense addició de productes químics ni generació de derivats d'un sol ús, un cop utilitzats o durant el procés, que puguin produir afecció del medi ambient i generació de residus no reciclables, inclosos els envasos que han de ser reciclables.