Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Programa Calviā Destinaciķ Turística Intelˇligent

 

Dijous, 11 d'octubre de 2018

RED.ES SUBVENCIONARÀ EL 60% DEL PROJECTE CALVIÀ DESTINACIÓ TURÍSTICA INTEL·LIGENT QUE TÉ UN PRESSUPOST DE MÉS DE QUATRE MILIONS D'EUROS

Es preveu la creació de l'Observatori Turístic i Municipal Intel·ligent i la posada en marxa de 14 accions concretes

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha acudit avui al Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme per formalitzar la rúbrica per la qual el municipi s'adhereix a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents (www.destinosinteligentes.es). L'acte ha comptat amb l'assistència de la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Maria Reyes Maroto, i la secretària d'Estat de Turisme, Bel Oliver. En total aquesta xarxa està constituïda per 68 destinacions turístiques distribuïts per tota la geografia espanyola. Hi participen administracions com ajuntaments, consells, cabildos i diputacions, que junts treballaran per fomentar la col·laboració interterritorial per tal de mantenir la posició de lideratge. De totes aquestes administracions, 24 reben algun tipus subvenció que Red.es va atorgar el passat mes de setembre. Les beneficiàries de Balears d'aquesta convocatòria són el consistori de Calvià i el Consell d'Eivissa.

A més, Calvià és un dels consistoris que participa en la convocatòria del Pla Nacional de Territoris Intel·ligents de l'Agenda Digital per Espanya, Destinacions Turístiques Intel·ligents. El projecte del consistori calvianer ha rebut la segona valoració més elevada de la Comissió d'Avaluació i és un dels triats per Red.es del Ministeri d'Economia i Empresa per rebre ajudes.

La Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents permet l'assessoria tècnica de Segittur (www.segittur.es, la societat estatal espanyola dedicada a la gestió de la innovació i les tecnologies turístiques) per la decisió, contractació i gestió de les iniciatives previstes. A més, suposa un fòrum de bones pràctiques en el qual compartir els resultats de les iniciatives desenvolupades a altres destinacions.

Calvià Destinació Turística Intel·ligent recull entre les seves actuacions, i com a objectiu principal, la posada en marxa d'un Observatori Turístic i Municipal Intel·ligent, amb la implantació d'una plataforma per la gestió de les dades recollides pels diferents mitjans tecnològics i la possibilitat de creació de un model Big Data que aporti informació per millorar l'experiència del turista i de la ciutadania i la millora de la sostenibilitat energètica i mediambiental. Gràcies a la recollida d'aquestes dades, la plataforma facilitarà la presa de decisions en els diferents àmbits d'influència municipal.

Oficines de Turisme Intel·ligent de Calvià

En el marc d'aquest objectiu, i partint de la premissa que la informació que generen les persones visitants o turistes és vital perquè els diferents actors turístics obtinguin el feedback necessari per poder millorar els serveis, s'aposta per la creació de l'Oficina Turística intel·ligent com a agent receptor. En aquest àmbit es preveuen accions a totes les Oficines Municipals de Turisme de Calvià (OMIT) com la instal·lació de pantalles informatives, videowall, suports digitals per poder realitzar postals digitals i sensors "compta persones" que permetrà, de forma instantània, obtenir la quantificació de les visites físiques a les OMIT.

En total són 14 actuacions concretes que es duran a terme. A més de les accions a les OMIT, es col·locaran Mupis-Tòtems a cada un dels passejos marítims més importants del municipi que compten amb accés a platges, en el qual tant el visitant com el resident obtindran informació respecte als serveis municipals o públics essencials, així com informació de rellevància turística. Es preveu, també, la instal·lació, a aquestes mateixes àrees, d'estacions per la càrrega de smartphones en què, a més, hi haurà una pantalla tàctil amb l'aplicació que aporta informació sobre el municipi i permet la realització de determinats tràmits telemàtics, mentre es carrega el dispositiu mòbil.

La innovació al servei del Medi Ambient

En l'àmbit mediambiental es contemplen diverses actuacions:
-Boies intel·ligents en les 7 platges amb més afluència, que oferiran informació sobre diferents paràmetres de la qualitat de les aigües de bany, integrant aquesta informació a la plataforma Smart perquè pugui ser traslladada als Mupis-Tòtems de cada platja així com a l'aplicació turística VISITCALVIA www.visitcalvia.com
-Càmeres de vídeo vigilància per a la lluita contra els abocaments il·legals a 20 punts estratègics del municipi.
-Instal·lació de 60 sensors acústics a diferents zones del municipi, especialment a les zones turístiques, per obtenir un mapa online que permeti conèixer el nivell de decibels existent en cadascuna de les zones i poder determinar possibles zones de contaminació acústica.

Altres actuacions

El projecte Calvià Destinació Turística Intel·ligent inclou a més dues iniciatives relacionades amb el trànsit i la creació d'una app que permeti gestionar el lloguer de les hamaques i para-sols a les platges de concessió municipal a través de VISITCALVIA.