Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Jornada de neteja a la platja de Magaluf

Dissabte, 13 d'octubre de 2018

JORNADA DE NETEJA A LA PLATJA DE MAGALUF

L'Associació Chelonia juntament amb Mars Circulars de Coca-Cola participa en una jornada de neteja i sensibilització a la costa de Calvià

L'Associació Chelonia juntament amb Mars Circulars de Coca-Cola i la col·laboració del Servei de Medi Natural i Urbà de l'Ajuntament de Calvià, ha dut a terme avui dissabte 13 d'octubre una jornada de sensibilització i neteja de litoral a la costa de Calvià, concretament a la platja de Magaluf.

En aquesta actuació s'han recollit uns 40,4 quilos de residus dels quals, 33,7 kg corresponen a rebuig, 2 kg a vidre, 100 g a paper, 1,1 kg a envasos pet i 3,5 kg a plàstic. La neteja s'ha dut a terme gràcies a la participació d'un grup de voluntaris, a Calvià 2000, al Servei de Medi Natural i Urbà ia l'Associació Chelonia juntament amb Mars Circulars de Coca-Cola, iniciativa que neix d'un projecte per netejar les nostres platges i oceans, així com el foment del reciclatge i impulsar l'economia circular.

L'objectiu d'aquesta iniciativa no és només netejar aquesta platja situada a un enclavament urbà, sinó també el de sensibilitzar els participants, tant de l'entorn que ens envolta com de la problemàtica que presenta derivat de les restes antròpics com són les llosques i altres residus, especialment els microplàstics.

El Servei de Medi Natural i Urbà de l'Ajuntament de Calvià té previstes diverses actuacions on es combina conscienciació i sensibilització amb neteges de platges, una forma d'entendre millor el funcionament del litoral i les conseqüències de no respectar el medi natural. La propera actuació tindrà lloc el diumenge 21 d'octubre a la platja del Toro, on a més de realitzar una neteja de litoral, Palma Aquarium durà a terme dos tallers: un d'ells consistirà en un simulacre de rescat de fauna marina, i un altre a el qual els participants podran descobrir els invertebrats que habiten a la Mediterrània. I juntament amb Mars Circulars de Coca-cola hi ha programades dues actuacions més a diferents punts del municipi.