Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Reunió de la Junta Local de Seguretat

Divendres, 9 de novembre de 2018

NOTA INFORMATIVA DE LA POLICIA LOCAL DE CALVIÀ

LA TEMPORADA TURÍSTICA A CALVIÀ FINALITZA AMB UN DESCENS DEL 25% EN LA CRIMINALITAT

Guàrdia Civil i Policia Local de Calvià treballen intensament per la seguretat de les dones que sofreixen violència de gènere al municipi

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, i la delegada del Govern, Rosario Sánchez Grau, han destacat en la reunió de la Junta Local de seguretat que el balanç durant la temporada alta ha estat moderadament positiu, ja que s'ha constatat un descens en el 25% en els delictes, especialment els que fan referència a robatoris a persones. Concretament, els delictes greus han baixat un 32% i els lleus un 28%. Cal destacar, que Policia Local de Calvià ha interposat un total de 1.700 denúncies per comportament incívic i 2.600 relatives a la venda ambulant. A més, els agents locals han intervingut en més de mil situacions de baralles o agressions. En referència als robatoris a habitatges del Toro, la guàrdia civil ha detingut diverses persones relacionades amb aquests fets. Mentrestant, Policia Local ha col·laborat activament i decidit incrementar la visibilitat de la presència policial en aquest nucli.

L'únic indicador que va en augment és el relatiu als delictes contra les persones, bàsicament dones, la meitat d'elles estrangeres. En aquest sentit, la plantilla de policia de Calvià cada vegada atén més dones víctimes de la violència de gènere. Actualment s'ocupen del seguiment de 97 casos de dones que han denunciat i es troben en risc baix. Està previst que durant el mes de novembre se celebri una nova reunió de coordinació entre les forces de seguretat sobre les actuacions a dur a terme en tema de violència de gènere.

Pel que fa a Magaluf, s'ha acordat continuar fent feina en prevenció de possibles nous casos de precipitats amb estreta col·laboració dels hotelers de la zona. A més, en aquest nucli han estat també rellevant les accions dutes a terme contra l'assetjament d'alguns individus contra dones que exercien la prostitució al carrer, i s'ha posat en relleu la feina que s'està duent a terme amb entitats com Casal Petit, Metges del Món o Creu Roja.

La tasca coordinada de Policia Local de Calvià i Guàrdia Civil ha estat molt efectiva en la seguretat de fets multitudinaris puntuals, com els partits del Mundial de Futbol, o esdeveniments amb participació d'autoritats destacades, com en el Smart Island. Des Delegació de Govern s'ha plantejat que la propera temporada hi hagi patrulles mixtes de guàrdies civils i agents irlandesos, alemanys o francesos. Tot i això, des del consistori s'ha reiterat la necessitat de comptar amb més efectius de Guàrdia Civil a Calvià durant la temporada estival i que aquests reforços arribin ja al maig, ja que en els últims anys sembla que el turisme d'excessos s'avança.

A la Junta Local de Seguretat també han estat presents el tinent de batle de Serveis Generals i Seguretat de l'Ajuntament, Andreu Serra; el secretari general de Delegació de Govern, Ramón Morey; el director general d'Emergències del Govern de les Illes Balears, Pere Perelló; el cap de la Policia Local de Calvià, Justino Trenas; l'inspector de Policia Local, Antonio Pascual; el tinent coronel de la Guàrdia Civil, Antonio Orantos; i el comandant del Lloc Principal de Calvià, Eduardo Herrero, entre d'altres.