Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Cursos de qualificació professional de l'IFOC

Dilluns, 3 de desembre de 2018

TRENTA JOVES ES FORMEN A CALVIÀ EN EL MARC DELS CURSOS DE QUALIFICACIÓ PROFESSIONAL INICIAL D'ELECTROMECÀNICA I PERRUQUERIA

Des de 2015 l'Ajuntament de Calvià ha gestionat 8 projectes destinats a menors de 21 anys sense titulació d'ESO amb un total de 400.000 euros de subvencions de la Conselleria d'Educació

Trenta joves s'estan formant a Calvià en manteniment d'electromecànica de vehicles i perruqueria, en el marc dels cursos de qualificació professional inicial. Aquests 2 programes, subvencionats amb un total de 100.000 euros, permeten a aquests joves d'entre 16 i 21 anys, que no tenen la titulació d'ESO, formar-se en un ofici.

La formació té una durada de 1.000 hores i conjuga un certificat de professionalitat (formació teorico-pràctica relacionada amb l'ofici triat) i una part de competències bàsiques, equivalents a 1r i 2n d'ESO, així com prevenció de riscos laborals i tutories individuals- grupals continuades, tot això a través d'una metodologia docent pràctica, adaptada a la realitat d'aquest col·lectiu i molt relacionada amb els requeriments del mercat laboral.

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, i la tinent de batle de Cohesió Social i Igualtat, Nati Francès, han visitat les instal·lacions de l'Institut de Formació i Ocupació de Calvià (IFOC) a Son Ferrer, que alberguen aquests programes. Des de 2015, l'Ajuntament de Calvià, ha gestionat 8 projectes, finançats per la Conselleria d'Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears, el que ha suposat aconseguir subvencions per valor de 400.000 euros.

Durant la visita l'equip docent ha explicat el contingut dels programes que duen a terme en aquestes instal·lacions i l'alumnat ha mostrat els seus progressos. L'objecte d'aquests cursos és l'impuls de polítiques actives d'ocupació, afavorint la formació professional inicial i millorant l'ocupabilitat de les persones del municipi que presenten situacions de major vulnerabilitat.

Les instal·lacions de l'IFOC de Son Ferrer han comptat, a més, amb inversions que ascendeixen a 120.000 euros en infraestructures, equipament i material, entre les quals es destaquen dues noves aules i nou mobiliari per a l'aula de mecànica, així com la creació de dues aules noves, perruqueria i informàtica, l'adaptació a persones amb mobilitat reduïda, i nou equipament informàtic i comunicacions a tots els espais didàctics.