Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Mesures per millorar la recollida de trastos

Calvià, 8 de gener de 2019

EL SERVEI DE RECOLLIDA DOMICILIÀRIA DE TRASTOS DE CALVIÀ 2000 AUGMENTA LA QUOTA DE 3 A 5 RESIDUS VOLUMINOSOS

-L'objectiu és reduir el nombre de retirades de trastos abandonats, que ha pujat un 21%

-El nombre de recollides amb sol·licitud ha passat de 5.750 a 6.528 de gener a novembre

-l'Ajuntament ha instal·lat cartells avisant de les sancions per deixar trastos tirats al carrer

El servei de recollida domiciliària de trastos amb cita prèvia que ofereix Calvià 2000 ha augmentat la quota permès, que passa de 3 a 5 residus voluminosos (mobles, matalassos, etc.). Aquesta és una de les mesures que s'han posat en marxa amb l'objectiu de reduir el nombre de retirades de residus que han estat abandonats a la via pública sense previ avís, i que ha pujat un 21% entre gener i novembre de 2018.

El nombre de recollides de trastos a domicili amb sol·licitud prèvia també ha augmentat, concretament un 13%, en passar de 5.750 a 6.528 sol·licituds; no obstant això, aquesta tendència està molt per davall de la que experimenta la retirada d'abocaments a la via pública, que passa de 9.631 a 11.724. En total, els trastos retirats per l'empresa municipal gairebé han arribat a les 800 tones en els primers nou mesos de 2018.

A més d'augmentar la capacitat de recollida per servei, l'Ajuntament ha instal·lat a determinats punts del municipi, als quals ocasionalment s'aboquen residus, uns cartells que avisen de la prohibició d'abandonar trastos al carrer i de les sancions per fer-ho.

En aquest sentit, la Policia rep denúncies per abocaments que, després de la corresponent investigació, poden desembocar en actes sancionadores, amb multes que oscil·len entre 900 euros i 1,2 milions d'euros, en funció el tipus de residu.

El telèfon del servei de Calvià 2000 de recollida de residus voluminosos és 971699202, i està operatiu de 9 a 14 h., Amb possibilitat de cridar fora d'horari i deixar un missatge. També és possible sol·licitar aquest servei al web de l'empresa: http://www.calvia2000.es/es/sol-licituds/

A més d'aquest servei, cal recordar que la Deixalleria o Punt verd del municipi, situat al Polígon de Son Bugadelles (Santa Ponça), està obert de dilluns a diumenge, de 8 a 15 h., I allà es reben tot tipus de residus (http://www.calvia2000.es/es/serveis/manteniment-ambiental/deixalleria/ ).