Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Resultats de la Galatzķ Trail

Diumenge, 17 de març de 2019

ÈXIT A LA GALATZÓ TRAIL: MAGDALENA LACZAK I DONALD CAMPBELL GUANYEN LA GALATZÓ LEGEND, I AMANDA MARTÍN I THOMAS OWENS S'IMPOSEN A LA HALF

700 atletes inscrits a l'esdeveniment

Més d'un 20% ha arribat de fora de les Illes Balears

La Galatzó Trail s'ha confirmat un any més com una de les millors curses de muntanya de les Illes Balears. La polonesa Magdalena Laczak (Salomon Suunto Team Poland) s'ha imposat en categoria femenina en la Galatzó Legend després de completar els 43 km del recorregut en 5:16:02, mentre que l'escocès Donald Campbell ha fet el mateix en la masculina amb un temps de 4:22:01. La Galatzó Half ha tingut com a guanyadora a la local Amanda Martín (Malfit Mallorcatrail), amb un crono de 2:08:28, i l'escocès Tom Owens, que ha arribat a la plaça de sa Vinya des Capdellà a 01:50:24.

La segona edició de la Galatzó Trail, la cursa de muntanya organitzada per l'Ajuntament de Calvià en col·laboració amb la Fundació Calvià 2004, ha estat tot un èxit. Prop de 700 persones han participat a un esdeveniment que ha reunit atletes de reconeguda trajectòria en el panorama balear del trail i més d'un centenars de fora de les Illes Balears. L'organització ha destacat la implicació dels que han participat i el suport de les persones i entitats col·laboradores com a pilars bàsics perquè un any més la prova hagi superat totes les expectatives.

Crònica de 43 k

En categoria masculina, l'escocès Donald Campbell (4:22:01) ha dominat de principi a fi la carrera, i s'ha imposat al segon classificat David Calero Rodríguez (04:31:29) del club Compressport Switzeland en gairebé 10 minuts i al local Sebastià Massanet Riera (4:37:33) (Xendengets) en més de 15. Donald s'ha tret la "espineta" de l'any passat, en què després d'una inoportuna caiguda, va aconseguir el 2n graó del podi.

En categoria femenina, la polonesa Magdalena Laczak (Salomon Suunto Poland), una de les dominadores internacionals de les curses de muntanya, s'ha imposat amb un crono en 5:16:02. El segon lloc ha estat per l'atleta calvianera del Yais Calvià Cristina Prats que ha arribat emocionada i rebuda per un públic totalment bolcat en un temps de 5:32:40. La tercera classificada ha estat l'escocesa Rachael Campbell, guanyadora de l'edició 2018 de la prova, aquest cop en 3ª posició amb un crono de 5:48:01.

Crònica de 23 k

En categoria femenina, Amanda Martín (club Malfit Mallorca Trail) ha guanyat la prova amb un temps de 2:08:28, seguida de l'austríaca Sophia Moosbrugger (Asics Frontrunner Àustria) amb un temps de 2:12:33. La tercera posició ha estat per a la llegenda local calvianera Angie Rigo (Sa Milana), que ha aturat el crono en 02:16:50.
En categoria masculina, l'escocès Thomas Owens, que sortia d'una lesió, ha aconseguit la victòria amb un temps de 1:50:24, seguit dels locals Miquel Rigo Rigo (1:53:35) en 2a posició i Miquel Amengual ( 1:53:35) en tercer lloc.

Matiners

La cursa de 43 km ha començat a les 9 h des de la plaça de sa Vinya des Capdellà, porta d'entrada del municipi de Calvià a la Serra de Tramuntana, i el primer classificat ha arribat a les 13:22 h. Els seus gairebé 300 participants han coronat Galatzó i s'Esclop abans de tornar al poble, on també se situava la línia d'arribada. La sortida de la Galatzó Half s'ha donat a les 10 h i les 400 persones que l'han completat han recorregut els camins de la Finca Galatzó fins a completar els 23 km abans de tornar a la plaça. El primer finisher ha creuat l'arc de meta a les 10:50 h. Entorn a les 16:00 s'ha celebrat la cerimònia de lliurament de premis, on els guanyadors i les guanyadores s'han endut un trofeu de pedra calcària amb la forma de la silueta de les dues muntanyes.

RESULTATS COMPLETS: https://sportmaniacs.com/es/services/inscription/galatz-trail-2019
Web: www.galatzotrail.com
Mail: info@galatzotrailcom
Facebook: www.facebook.com/galatzotrail