Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

38 persones inicien els programes d'ocupaciķ

Divendres, 29 de març de 2019

COMENCEN TRES NOUS PROGRAMES DE FORMACIÓ I OCUPACIÓ A CALVIÀ QUE PERMETEN LA CONTRACTACIÓ DE 38 PERSONES EN ATUR

Aquesta setmana s'han iniciat, a l’ Institut de Formació i Ocupació de Calvià (IFOC), tres programes mixts de formació i ocupació, en els quals hi participen un total de 38 persones desocupades, 20 joves desocupats menors de 30 anys i 10 persones majors de 30, amb 8 professionals de gestió de programes, realitzant obres d’interès social al municipi de Calvià.

Els projectes mixts són programes de formació dual que combinen formació teòrica i experiència pràctica, en el marc del contracte de formació i aprenentatge, que tenen per finalitat millorar la qualificació i les possibilitats d’ocupació, amb la millora de les aptituds i les competències professionals de les persones que hi participen, per la qual cosa, a banda d’obtenir dos certificats de professionalitat i experiència laboral d’un any, també es fa un itinerari individualitzat de cada alumne/a treballador/a.

DOS PROGRAMES SOIB JOVE FORMACIÓ I OCUPACIÓ

Tenen una durada de 1.680 hores, i permeten la contractació durant 12 mesos, de 20 joves desocupats, menors de 30 anys, inscrits al sistema nacional de garantia juvenil i 5 professionals inscrits al SOIB.

BRÚIXOLA: S’impartiran els certificats de professionalitat de Guia per itineraris de baixa i mitja muntanya, i el de Dinamització d’activitats de lleure educatiu infantil i juvenil. Realitzaran tasques de recollida d’informació sobre l’estat de conservació dels camins públics d’interès excursionista, elaboració dels recorreguts (tracks), analitzar, proposar i pressupostar la homogeneïtzació de la senyalística actual, tenint en compte la futura llei de camins, realitzar activitats de guiatge de grups d’alumnes, i altres actuacions relacionades amb senders i rutes d’interès excursionista a tot el municipi. També donaran suport en l’organització i desenvolupament d’activitats i esdeveniments dirigits a joves del municipi, realitzant tallers i activitats.

ESTEPA: Podran obtenir dos certificats de professionalitat d'Activitats auxiliars en aprofitaments forestals i Activitats auxiliars en conservació i millora de monts, i un certificat parcial d’activitats auxiliars en agricultura. Realitzaran actuacions forestals, com l’esbrossi, neteja i manteniment de camins, i faixes de seguretat en zones urbanes i periurbanes de Santa Ponça, Costa de la Calma, Parc Arqueològic de Sa Morisca, finca pública de Galatzó i altres zones del municipi.

Aquests dos programes tenen un cost total de 486.876,16 €, dels quals 52.911,76 € són d’aportació municipal i 433.964,40 € corresponen a la subvenció concedida pel Servei d’Ocupació dels Illes Balears (SOIB), amb la participació del SEPE i el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE), a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil per al període 2014-2020.

UN PROGRAMA SOIB 30 FORMACIÓ I OCUPACIÓ

També amb una durada de 1.680 hores, permet la contractació de 10 persones desocupades, majors de 30 anys, i de 3 professionals inscrits al SOIB, durant un període de 12 mesos.

TRAMUNTANAL: Durant aquest temps podran obtenir el certificat d’Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria i Activitats auxiliars en agricultura. Realitzaran activitats de producció i manteniment de plantes al viver municipal, tasques de disseny, manteniment i condicionament de zones enjardinades del municipi, com Son Bugadelles, Santa Ponça, o la finca pública de Galatzó, entre d’altres.

Aquest programa té un cost total de 245.116,28 € dels quals 25.756,28 € són d’aportació municipal i 219.360,00 € corresponen a la subvenció concedida pel Servei d’Ocupació dels Illes Balears (SOIB) i amb fons de la LXIV Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals

Durant el transcurs del programa, l' alumnat-treballador rebrà formació en inserció laboral i tècniques de recerca d’ocupació, i en sensibilització en la igualtat d’oportunitats. A més, quan finalitzin, l’ IFOC posarà a la seva disposició els recursos necessaris per fomentar-ne l’ocupació, entre els quals hi ha l'Agència municipal de col·locació, els serveis d'orientació i el d'atenció a persones emprenedores, així com la possibilitat d’inscriure’s a accions formatives.