Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Posada a punt de Calviā de cara a la temporada

Dilluns, 8 d'abril de 2019

POSADA A PUNT DE CALVIÀ DE CARA A LA TEMPORADA

Diversos departaments municipals estan posant a punt la zona de les platges de cara a l'inici de la temporada turística, amb actuacions concretes i novetats respecte a anys anteriors.

Per la seva banda, la Policia Local de Calvià realitza algunes actuacions en relació amb activitats lligades al turisme d'excessos contra el qual l'Ajuntament de Calvià està adoptant una sèrie de mesures en els darrers anys. A més, en l'àmbit de la seguretat, s'ha millorat l'enllumenat urbà en determinats punts concrets que reclamaven comerciants i veïnats.

A continuació, les principals novetats:

Novetats a les platges de Calvià

A partir de l'1 de maig totes les platges del municipi amb concessió tindran el cent per cent de les activitats en marxa, tot i que les principals ja s'han iniciat, des de l'1 d'abril, a posar en marxa alguns serveis de forma progressiva.

Una de les novetats d'enguany té a veure amb la millora de l'accessibilitat a les platges. Està prevista la instal·lació de 5 zones d'ombra per a persones amb mobilitat reduïda, s'han instal·lat dutxes adaptades i s'introdueix el servei d'acompanyament a persones amb mobilitat reduïda a la platja de Son Maties, a més s'han de dotar de 8 noves cadires per persones amb capacitats diferents.

Aquesta temporada es posa en marxa el Programa llosques per evitar que els cigarrets acabin a l'arena. Una de les iniciatives que es durà a terme serà la instal·lació a les platges de Santa Ponça, es Carregador (Palmanova) i Torà (Peguera) d'un faristol per a la col·locació de llaunes de beguda per recollir les llosques. Aquestes llaunes duran una etiqueta amb les instruccions del projecte que, a més, tindrà una vessant educativa ja que es cercarà la cooperació de les escoles de la zona.

En l'àmbit de la neteja, també s'instal·len contenidors de reciclatge a totes les platges del municipi que estaran col·locats principalment en les entrades dels accessos a l'arena de cada platja.
D'altra banda, s'han fet millores en el mobiliari de les platges (llocs de socors, torres de vigilància, lavabos, ...) amb pintats exteriors i reparacions, així com l'eliminació de zones de formigó d'algunes platges.

A la zona de l'aigua, amb l'objectiu d'augmentar la protecció de les praderies de posidònia que es troben dins de les zones de bany, es substituiran els fondejos tipus "mort" a fondejos ecològics i es revisaran els abalisaments.

Neteja del clavegueró de pluvials de Magaluf i substitució de les plaques

Calvià 2000 va iniciar la setmana passada la neteja del clavegueró de pluvials a la platja de Magaluf amb l'objectiu de retirar l'acumulació d'algues mortes i altres residus orgànics, aportats per l'onatge, que obstrueixen el flux natural de l'aigua i provoquen olors.

Els treballs per netejar aquestes construccions per al drenatge d'aigües superficials, consistents en canals de gran longitud i molt poca alçada, són complexos i han de realitzar-se per personal qualificat, tant en superfície com en els trams coberts. Primer ha estat necessari retirar les lloses de grans dimensions que cobreixen el clavegueró en el tram que va des del passeig fins a l'embarcador i treure les algues acumulades en aquest espai. Paral·lelament, personal d'una empresa especialitzada en manteniment i obres submarines, s'encarrega de la neteja a les zones cobertes, amb equips de respiració autònoma i utillatge especial.

Està previst que aquests treballs acabin aquesta setmana. Les neteges dels claveguerons de pluvials de les platges, que es realitzen anualment, s'han de fer en període proper a la temporada, ja que els temporals aporten periòdicament algues i altres residus.

Una vegada que Calvià 2000 finalitzi la neteja, l'Ajuntament retirarà les lloses que cobreix el clavegueró -en el tram de l'arena-, i les substituirà per tramex, una reixeta transitable que permetrà, d'una banda, que no s'acumulin les males olors i de l'altra, que la neteja pugui realitzar-se de forma més senzilla sense la necessitat de la presència de bussos.

8 establiments de Magaluf s'enfronten a multes de 1.500 euros per promoure el consum d'alcohol

Agents de la Policia Local de Calvià han rastrejat Internet en recerca d'ofertes que anuncien l'organització de 'pub crawlings', 'boat parties' i 'kiss pool parties' -entre altres fórmules- i que tenen com a ganxo l'oferta d'alcohol a preus econòmics. Mitjançant la investigació de les pàgines web es pretén evitar la comercialització de paquets en els quals es fa una promoció del consum d'alcohol, ja que va contra l'Ordenança de Convivència. Segons l'article 39.6 està prevista una sanció d'entre 600 i 1.500 euros per a qui infringeixi la normativa que prohibeix la difusió de missatges publicitaris per qualsevol mitjà en els establiments i activitats -o amb relació als mateixos-, i que tinguin entre les seves finalitats facilitar o promoure el consum de begudes alcohòliques ( "barra lliure", "free bar","Happy hour","2 x 1","3 x 1", o altres missatges anàlegs).

La investigació ha donat com a resultat la identificació de 8 establiments de Magaluf vinculats a una pàgina web en la qual s'ha arribat a publicitar "20 hores de begudes gratuïtes il·limitades". Arran de la investigació de la Policia local s'ha obert expedients sancionadors a aquests locals per una infracció continuada, de manera que s'enfronten a sancions de fins a 1.500 euros cadascun (12.000 euros en total).