Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Sanciķ greu per venda d'alcohol a menors

Dimarts, 23 d'abril de 2019

SORPRENEN UNA DISCOTECA DE MAGALUF VENENT ALCOHOL A SIS MENORS

La sanció pot arribar als 30.000 € i el tancament de l'establiment 2 anys segons la Llei d'activitats modificada el dimecres de la setmana passada

En un dispositiu conjunt de la Policia Local de Calvià i la Guàrdia Civil que opera al municipi, els agents van sorprendre un conegut local de Punta Balena que estava venent alcohol a sis persones menors d'edat en la nit de divendres passat. El local d'oci ha estat sancionat per una infracció greu de la Llei 7/2013 d'Activitats i s'enfronta a una multa d'entre 3.000 i 30.000 euros, així com al possible tancament de l'activitat per un període de fins a 2 anys.
A causa de la importància d'aquesta acció, tant policia com guàrdia civil continuaran en la mateixa línia de treball mitjançant l'articulació de nous dispositius de vigilància als establiments que se sospiti que puguin vendre alcohol a menors d'edat. Cal tenir en compte que l'estiu passat una mare, veïna de Palmanova, va denunciar davant la Policia Local de Calvià que a la discoteca que s'acaba de sancionar van vendre begudes alcohòliques al seu fill i amics, quan tots ells tenien menys de 15 anys. Concretament s'oferia un tassó de plàstic emplenable de tot l'alcohol que volgués el client pel preu de 5 euros.
A l'agost de 2018, aquest mateix local d'oci nocturn ja va ser sancionat per incompliment de l'Ordenança de Convivència, que tipifica aquesta conducta com a infracció molt greu, sancionable amb una multa econòmica de 1.500 € a 3.000 €. Arran d'aquest succés i per la gravetat del mateix, la Comissió d'Activitats de l'Ajuntament de Calvià va acordar un canvi de criteri: no sancionar per un tema de convivència sinó per la Llei d'Activitats que permet el tancament de l'establiment segons l'article 103.2.
El consistori calvianer va traslladar als agents de Policia Local a l'agost de l'any passat la necessitat d'aplicar la normativa de la Llei d'Activitats per frenar l'oci etílic entre els menors al municipi. A més, cal tenir en compte que la Llei 6/2019, modificació de la Llei 7/2013, de règim jurídic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats a les Illes Balears, va entrar en vigor el dimecres de la setmana passada, dos dies abans de sorprendre al local de Punta Balena venent alcohol a menors. La modificació de la Llei suposa sancions més elevades per faltes greus -de fins a 30.000 euros- i sanció accessòria que pot suposar el tancament durant 2 anys. De totes maneres, la persona instructora és qui haurà de valorar la gravetat del cas, ja que en aquesta ocasió es va constatar que es servia alcohol a 6 menors i que el local reincidia en aquesta pràctica.
L'objectiu final de l'Ajuntament de Calvià és combatre aquest problema de salut pública i fer efectiva la protecció dels menors. Atès que la venda d'alcohol a menors és una pràctica que es dóna al llarg de tot l'any i que s'ha corroborat que a les zones turístiques es promouen ofertes etíliques desorbitades, els instituts del municipi i els policies tutor participen activament en la campanya 'Aquí no venem alcohol a menors' amb cartells que volen conscienciar sobre aquest problema. Segons dades de la Conselleria de Salut, el 31,7% dels menors que consumeixen alcohol ho fan en bars i pubs, i el 25,9% en discoteques.