Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Sancions a locals per contaminaciķ acústica

Lunes, 13 de mayo de 2019

SANCIONATS 17 LOCALS PER TENIR LA MÚSICA MASSA ALTA

La majoria de les sancions s'han posat a Magaluf i consisteixen en una multa de 2.000€ i la paralització de l'activitat musical durant un mes

Amb l'inici de la temporada turística s'ha incrementat el nombre de multes per causar molèsties i dificultar el descans dels veïns. Només en l'últim mes, agents de la Policia Local de Calvià han interposat 17 expedients sancionadors, dels quals 14 són per tenir les portes dels locals obertes després de mitjanit, dos per tenir activitat musical a l'exterior i una perquè no funcionava el limitador de l'equip de so.
A la zona de Magaluf s'han posat 16 de les denúncies i a Santa Ponça una. Tenir les portes obertes després de mitjanit es considera una infracció greu, recollida en la Llei 1/2007, de 16 de març, contra la contaminació acústica de les Illes Balears, i pot suposar una sanció de fins a 12.000 €. Un pub del carrer Punta Ballena de Magaluf ha estat multat amb l'import màxim juntament amb la suspensió durant 2 anys, no obstant això aquesta sanció ha estat recorreguda i està pendent de resolució judicial. La resta de les sancions són d'import menor: dotze de 2.000 €, tres de 2.500 €, i una de 3.000 €. Totes elles, a més, compten amb suspensió d'activitat musical durant el període d'un mes i un dia. Del total de locals multats tots han complert amb la sanció, excepte dos que mantenen encara la suspensió de l'activitat.
La Policia Local de Calvià continuarà vigilant el compliment de la normativa i no es descarten més sancions per excés de renou a les pròximes setmanes. Cal tenir en compte la dificultat diària per compaginar l'activitat d'oci a les zones de Magaluf (c / Punta Ballena) i Santa Ponça (c / Ramon de Montcada) amb el descans dels residents. A més, les associacions de veïns han traslladat el seu malestar pel renou durant la campanya estival en diverses ocasions. Segons la Llei 37/2003 del Renou en el període de nit, que és quan es produeixen aquestes infraccions per part d'algunes terrasses i bars nocturns, el nivell de decibels no ha de sobrepassar mai els 35.