Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

III Jornada d'Orientació Vocacional

Dimecres, 29 de maig de 2019

MÉS DE 350 ESTUDIANTS DE QUART D'ESO DE CALVIÀ PARTICIPEN EN LA III JORNADA D'ORIENTACIÓ VOCACIONAL ORGANITZADA PER L'AJUNTAMENT

L'alumnat dels tres instituts del municipi han tingut l'oportunitat de rebre informació per encaminar el seu futur acadèmic, professional i personal

Al llarg del matí té lloc, al Casal de Peguera, la III Jornada d'Orientació Vocacional organitzada per l'Ajuntament de Calvià, a través del CUC-IMEB (Centre Universitari de Calvià-Institut Municipal d'Educació i Biblioteques de Calvià) , i que està dirigida a l'alumnat de 4t d'ESO dels tres instituts públics del municipi: l'IES Calvià, IES Bendinat i l'IES Son Ferrer.

Durant la jornada s'han organitzat una sèrie d'activitats amb l'objectiu de proporcionar als alumnes que es troben en l'última fase de l'educació obligatòria una sèrie d'eines i recursos per facilitar-los la presa de decisions sobre el seu futur en l'àmbit acadèmic, professional i personal.

Al Casal s'han delimitat quatre espais diferenciats. En un d'ells, a l'Auditòrium, i després de la inauguració per part del batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, i a la qual també ha assistit la tinent de batle de Cohesió Social i Igualtat, Nati Francès, ha tingut lloc la conferència motivacional i creativa a càrrec de César Llorente López, CEO a Motivapedia, expert en gamificació, consultoria estratègica, coach executiu, creador del Mètode Tangram i professor de la Universitat de les Illes Balears.

A l'exterior del Casal, els 370 participants han tingut l'oportunitat d'informar-se, a través d'entitats i centres educatius, sobre l'oferta d'estudis i accés a batxillerat, cicles formatius, graus universitaris i diferents ofertes d'estudis superiors, a més de gaudir de tallers pràctics i demostracions de determinats estudis.

A una altra ubicació de l'exterior, han tingut ocasió de parlar i intercanviar impressions amb estudiants i recent titulats i titulades de diferents estudis de cicles formatius i universitaris.

Finalment, a la sala polivalent, s'han ubicat 36 taules amb professionals de diferents àmbits, amb els quals han pogut parlar personalment per conèixer de primera mà les professions per les quals han mostrat més interès. Entre aquests àmbits hi ha hagut, per exemple: Periodisme, Dret, Educació, Medicina, Biologia, Psicologia, Veterinària, Disseny, Art Dramàtic, Publicitat, Disseny de videojocs, Disseny de moda, sector aeri, Policia local, Policia nacional i Guàrdia civil o Criminologia, entre d'altres.