Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Servei de reciclatge i tractament de roba

Calvià 30 de maig de 2019

CALVIÀ 2000, CÀRITAS I DEIXALLES PROMOCIONEN L'ECONOMIA CIRCULAR I SOCIAL AMB EL CONVENI DE RECOLLIDA DE ROBA USADA AL MUNICIPI

L'empresa pública municipal Calvià 2000 ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Deixalles i Càritas Mallorca, per la prestació del servei de recollida i tractament de roba i calçat usats dipositats en contenidors situats a la via pública de Calvià o espais de titularitat pública municipal.

Amb aquesta iniciativa, Calvià 2000 materialitza el seu compromís, reflectit en la seva Política de Responsabilitat Social Corporativa, amb l'economia solidària i circular, basada en la compaginació del creixement econòmic sostenible, la cohesió social i el manteniment del medi ambient.

Càritas Mallorca i Fundació Deixalles gestionaran el tèxtil dipositat a 26 contenidors (13 cada organització) distribuïts a tots els nuclis del municipi de Calvià. Amb aquest gènere, no només es fomenta un consum responsable, mitjançant la venda de les peces que es poden recuperar per a la seva reutilització; a més, es fomenta el reciclatge, utilitzant part d'aquestes teles per produir nou tèxtil; i s'afavoreix la inserció social, a través de la generació d'ocupació social i sostenible.

En 2018, segons dades de l'entitat que ha gestionat la roba usada fins ara, es varen recollir a Calvià 66.486 quilos de roba usada, el que equival a unes 137.000 peces de roba recuperades. El residu tèxtil és, després de l'orgànica, els envasos i plàstics, el paper i cartró i el vidre, la cinquena fracció que més generam, i compta amb un elevat percentatge de valorització, prop del 90%.