Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Ajudes per a microcrèdits i autoocupació

Calvià, 6 de juny de 2019

CALVIÀ APOSTA UN ANY MÉS PEL PROGRAMA DE MICROCRÈDITS PER A L'AUTOOCUPACIÓ DE L'ASSOCIACIÓ TREBALL SOLIDARI

L'Ajuntament de Calvià aporta 33.950 euros a través d'un conveni que s'ha signat avui amb l'entitat

El batle de Calvià en funcions, Alfonso Rodríguez Badal, i el director de l'Associació Treball Solidari, Antoni Serra, han signat un conveni de col·laboració que permetrà, un any més, que dones del terme municipal de Calvià en situació d'exclusió social i/o financera, puguin accedir al programa de microcrèdits per a l'autoocupació que duu a terme l'entitat social. L'Ajuntament aporta 33.950 euros per al desenvolupament d'aquest programa al municipi.

L'objecte d'aquest conveni és la implementació per part de Treball Solidari, en col·laboració amb els Serveis Socials de l'Ajuntament i l'IFOC (Institut de Formació i Ocupació de Calvià), d'un programa per donar suport tècnic i financer a l'autoocupació ia la creació i enfortiment de petites empreses i d'activitats generadores d'ingressos. Es vol donar impuls a les dones que han començat petites iniciatives empresarials o aquelles que tenen voluntat de fer-ho i necessiten suport tècnic, acompanyament i finançament per dur a terme l'activitat d'autoocupació.

El programa està dirigit a dones residents i empadronades a Calvià i que viuen en situació d'exclusió social i/o financera. Aquestes dones beneficiàries, que rebran petits crèdits que aniran retornant mensualment, sortiran d'un procés de selecció en el qual participaran coordinadament els tècnics de Treball Solidari i Serveis Socials i IFOC. Les dones beneficiàries, seran seleccionades amb els següents criteris i prioritats: situació d'atur, famílies monomarentals, dones immigrants amb autorització per treballar a Espanya, dones majors de 50 anys en situació d'atur de llarga durada i joves amb dificultats per a la inserció laboral.

En el darrer any s'han atorgat 14 microcrèdits per un total de 21.500 euros, i 21 dones estan actualment en el programa.

A la signatura del conveni també han assistit la tinent de batle en funcions de Cohesió Social i Igualtat, Nati Francès; la directora general de Desenvolupament Social i Equitat, Ana Pérez, i la coordinadora tècnica del Programa Confia de Treball Solidari, Mónica Ferrà.