Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Vuit detinguts per robatori a turistes a Magaluf

Dilluns 10 de juny de 2019

NOTA INFORMATIVA DE LA POLICIA LOCAL DE CALVIÀ

VUIT DETINGUTS PER ROBATORI AMB VIOLÈNCIA A TURISTES BRITÀNICS DE MAGALUF DURANT AQUEST CAP DE SETMANA

Els objectes sostrets i recuperats són mòbils, carteres i joieria

La Policia Local de Calvià ha detingut a diferents actuacions, a la matinada de dissabte i diumenge, a vuit persones per robar a turistes a la zona de Punta Balena de Magaluf. En tots els casos, quan els presumptes delinqüents es varen veure sorpresos per la Policia Local de Calvià, varen emprendre la fugida, però varen ser finalment detinguts pels agents. El material sostret són telèfons mòbils d'alta gamma, targetes SIM i Micro SD, carteres, rellotges, polseres o una cadena d'or. Cal destacar que s'ha confiscat també un artefacte per a l'extracció de targetes SIM.

El modus operandi d'aquests grups, que a més es dediquen a la venda ambulant, es basa en parelles d'homes que roben a turistes embriacs utilitzant normalment tècniques com el "abraçada de l'ós" o una empenta. Alhora, un dels integrants del grup està al cas i vigila si hi ha presència policial per avisar els companys. Els vuit detinguts són procedents del Senegal, tenen entre 20 i 36 anys, i la majoria resideixen a Palma. Un d'ells té antecedents per robatori.

En aquestes actuacions dutes a terme durant el cap de setmana, dues persones han hagut de ser ateses per ferides lleus. Dissabte un turista es va enfrontar a l'home que li estava robant, el qual el va amenaçar amb una botella, es varen barallar i la víctima va haver de ser traslladada a l PAC de Santa Ponça. A la matinada de diumenge, la persona agredida va ser un agent de la Policia Local de Calvià, de manera que al detingut se l'acusarà també d'atemptar contra l'autoritat. Les diligències del cas han estat traslladades a Guàrdia Civil.

A més, l'Ajuntament de Calvià s'ha personat a través dels seus serveis jurídics per demanar ordres d'allunyament dels detinguts per tal de preservar l'interès general. D'altra banda, en el transcurs de la setmana que ve i per reforçar la seguretat a la zona de Magaluf, la Guàrdia Civil s'instal·larà a l'Oficina Municipal d'Informació Turística que hi ha al nucli, confrontant a la zona d'oci.