Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Combatre la radicalitat a través de l'esport

Dijous, 31 d'octubre de 2019

REPRESENTANTS D'UNA VINTENA DE PAÏSOS INTERCANVIEN A CALVIÀ EXPERIÈNCIES SOBRE COM PREVENIR I COMBATRE EL RADICALISME ENTRE LA JOVENTUT A TRAVÉS DE L'ESPORT

Les jornades, organitzades per la Conselleria d'Afers Socials i Esports, tenen lloc al centre juvenil calvianer Es Generador

A Calvià es reuneixen, des d'ahir dimecres i fins al proper dissabte, representants d'una vintena de països europeus amb l'objectiu d'intercanviar experiències sobre com combatre i prevenir el radicalisme entre la joventut a través de l'esport. Les jornades, organitzades per la Conselleria d'Afers Socials i Esports en el marc del programa comunitari Erasmus + Joventut, tenen lloc a l'edifici juvenil des Generador de Calvià i a la inauguració, a càrrec del director general d'Esports del Govern, Carles Gonyalons, hi assistiren la tinenta de batle d'Esports, Eva Serra; el tinent de batle de Joventut, Rafel Sedano; la regidora de Joventut, Marga Plomer, i la directora general de Joventut de l'Ajuntament, Margarita Segretín.

Al llarg d'aquests dies, com informa la Conselleria, es parlarà d'experiències reals sobre com l'esport ha aconseguit prevenir la radicalització entre les persones joves, especialment les que es troben en risc d'exclusió social. S'escoltaran casos com el de l'iraquià Abdulrahman Abolahab, un ex futbolista que ha treballat com a entrenador esportiu al camp de refugiats d'Arlon (Bèlgica) i que ha conegut d'aprop les possibilitats que brinda l'esport per facilitar la integració dels joves. També hi intervendrà Havva Ildes Ekmekci, assessora tècnica del Ministeri d'Esports i Joventut de Turquia que explicarà un projecte amb refugiats sirians menors de 30 anys, presents a territori turc, un col·lectiu especialment vulnerable de caure en mans de l'ISIS i la radicalització d'ideologies extremistes.
El tècnic de Joventut eslovè, Urnan Lozeg, donarà a conèixer l'experiència “Esport com a alternativa per gaudir la nit”, un programa on s'ofereixen espais alternatius al consum d'alcohol i drogues on practicar esports com ara el voleibol, el bàdminton o el tir amb arc. També hi serà el tècnic espanyol Juan Garrido que parlará sobre un projecte que l'entitat asturiana Asociación Cultural Youropía está desenvolupant conjuntament amb entitats d'Anglaterra i Alemanya i que utilitzen el futbol com a eina per treballar el tema de la migració, el discurs de l'odi i la inclusió.

Per part de les Illes Balears, el representant de la Universitat de les Illes Balears, Pere Antoni Borràs, serà l'encarregat d'explicar el programa “Posam valors a l'esport” que ha implantat el Govern de les Illes Balears amb l'objectiu de reduir i eradicar els comportaments violents o contraris al fair play. Així mateix, l'esportista d'alt nivell de vela mallorquina Maria Bover explicarà les seves reflexions sobre com l'esport facilita la inclusió social.