Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

III Jornades sobre la prostituciķ i tracta

Dijous, 12 de desembre de 2019

III JORNADES A CALVIÀ SOBRE PROSTITUCIÓ I TRACTA

Els dies 11 i 12 de desembre Calvià ha acollit les III Jornades sobre prostitució i tracta que organitza l'Ajuntament de Calvià, i en què hi han participat un centenar de persones.
Les jornades començaren amb la benvinguda a càrrec del batle, Alfonso Rodríguez Badal, que va donar pas a la jurista especialista en Dret Humans Valentina Milano que va parlar sobre el marc jurídic i contextual de la tracta d'éssers humans: dades, tendències i obligacions dels estats. A continuació, la tècnica de l'Ibdona, Susana Ortega, va explicar el Pla per la lluita contra el tràfic de dones i nines amb fins d'explotació sexual i l'abordatge de la prostitució que culminà amb una Taula rodona sobre Fluxos de migració i tracta i en què hi participaren les entitats especialitzades: Casal Petit, Creu Roja i Metges del Món.
Posteriorment, es va projectar el curt Miente, d'Isabel de Ocampo, que va donar peu a un debat-col·loqui, i la jornada finalitzà amb Dansa Baar de Projecte Körper.

El dijous, la jornada va començar amb Microteatre social a càrrec de Fora Nirvis Teatre, amb l'obra Sabina.
Begoña Vera Guanches, d'Oblatas, va parlar sobre la protecció a les víctimes de tracta amb fins d'explotació sexual, des d'una perspectiva de drets humas. Realitats i reptes. A continuació va intervenir la professora de Sociologia de Gènere, Rosa Cobo, autora del llibre La prostitución en el corazón del capitalismo.
La projecció del reportatge Prostitució i tracta: qüestió de poder, de la periodista Victòria Morell, va posar fi a les jornades que va cloure la tinenta de batle de Cohesió social, Igualtat, Comunicació i Policia local, Nati Francés.