Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Pla d'actuacions contra la processionāria

Dimecres, 15 de gener de 2020

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ INTENSIFICA EL PLA D'ACTUACIÓ CONTRA LA PROCESSIONÀRIA

Es demana la col·laboració ciutadana per a què hi hagi control, també, als espais privats

(Feu clic a la imatge per veure el tríptic informatiu)

L'Ajuntament de Calvià ha intensificat el pla d'actuació contra la processionària i ha avançat algunes de les accions preventives que es duen a terme cada any, per minimitzar al màxim possible la presència d'erugues al municipi.

Durant els mesos d'estiu, de juny a setembre, es van col·locar més de 300 trampes amb feromones als indrets més sensibles de terme municipal, i es van facilitar a particulars que ho van sol·licitar més d'un centenar de recanvis de feromones per reciclar trampes lliurades en anys anteriors, així com una cinquantena de trampes completes. Des de l'any 2016, l'Ajuntament de Calvià subvenciona el material fungible (la bossa i la feromona).

Posteriorment, en els mesos de setembre a octubre (moment de l'eclosió de l'eruga) es van realitzar tractaments preventius amb la tècnica de l'endoteràpia a uns 350 pins de centres escolars i altres llocs públics especialment sensibles per la presència de processionària en anys anteriors. Amb la Conselleria de Medi Ambient, es va reforçar el procés amb diversos tractaments aeris amb helicòpter, durant el mes de novembre, en zones forestals no urbanes que també van ser molt afectades l'any anterior, com na Burguesa o la península de Cala Figuera.

Des de llavors es realitzen de manera conjunta, complementària i coordinada entre els departaments municipals de Medi Ambient i Manteniment, així com amb les empreses externes de tractament de plagues i manteniment de parcs i jardins, inspeccions i tractaments amb productes fitosanitaris a les diferents pinedes situades a zones públiques, a dins de la zona urbana. Aquestes actuacions es realitzaran fins al final de la campanya, que serà al mes de març.

L'objectiu d'aquest pla d'actuació per prevenir la processionària és evitar, en la mesura del possible, que l'eruga abasti nivells poblacionals que se situïn per sobre d'un llindar que causin problemes sanitaris a l'ésser humà o les seves mascotes. En aquest sentit, és important, també, la col·laboració ciutadana perquè se segueixin estratègies de control en les propietats privades.

Per a això, l'Ajuntament de Calvià ha editat uns fulletons explicatius sobre allò que es pot fer davant les principals plagues que poden afectar la població durant aquests primers mesos de l'any, inclosa la processionària, que es distribuiran pel municipi.