Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Llibre sobre història del transport a Calvià

Divendres, 7 de febrer de 2020

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DEL CARRO ALS PRIMERS COTXES. ELS ANTICS MITJANS DE TRANSPORT A CALVIÀ

Avui s'ha presentat, al Casal Cívic des Capdellà, el llibre Del carro als primers cotxes. Els antics mitjans de transport a Calvià, el cinquè número de la col·lecció municipal «Memòria de Calvià».

El llibre consta de dues parts. Una primera part històrica, escrita i documentada per Bàrbara Montoya Boix, i una segona part on es recull els testimonis de persones del poble relacionades amb el món dels transports, i que és fruit d'una conversa enregistrada amb vídeo i que també s'inclou a dins del llibre en forma de targeta USB.

La part històrica del llibre segueix una distribució temàtica per capítols. En el de transport públic es fa un recorregut des de les primeres diligències que pujaven a Calvià, amb les parades i hostals d'aturada, i el tramvia que arribava a Cas Català, fins als primers camions de passatgers anomenats «es Correu», passant per un projecte frustrat de ferrocarril a Calvià.

En el capítol de transport particular l'autora tracta les formes primigènies de transport, des dels desplaçaments a peu a la utilització dels carros i carruatges. També inclou apartats dedicats a la bicicleta, a les motocicletes i a l'arribada dels primers cotxes particulars.

El tercer capítol parla de carreters i traginers, que primer duien la càrrega a llom de les bísties i que després ja feren servir els carros per dur feixines als forns de Palma, dels camions de transport per dur productes agrícoles i materials de construcció, i del transport del fems.

La presentació ha anat a càrrec del batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal.