Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Reuniķ de la Taula de treball d'oci nocturn

Dimarts, 18 de febrer de 2020

REUNIÓ DE LA TAULA DE TREBALL D'OCI NOCTURN DE CALVIÀ

L'Ajuntament prepara una modificació de l'Ordenança de renous de cara a la pròxima temporada

Avui s'ha reunit la Taula de treball d'oci nocturn de Calvià, és la tercera trobada d'aquest òrgan que es reuneix cada mes i que té com a objecte fer front al denominat turisme d'excessos i avançar cap a una millora de la qualitat de les zones d'oci nocturn.

Avui, s'han tractat dos assumptes: la modificació de l'Ordenança municipal de protecció del medi ambient contra la contaminació per renous i vibracions i les accions contra la venda ambulant.

Respecte a l'Ordenança de renous, s'està treballant amb un esborrany en què es proposa una modificació en tres àmbits. Per una banda, una actualització per adaptar-la a normatives autonòmiques i estatals. Per un altra banda, se cerca una simplificació de tràmits i per això es planteja substituir les llicències per la figura de “declaració responsable” que ja s'està fent a nivell general de l'administració pública.

En tercer lloc, es modifica l'Ordenança per augmentar la capacitat dels agents de la Policia Local per prendre mesures cautelars in situ, en dos supòsits: la falta de llicència per activitat musical i la manipulació del limitador de so. En amdós casos els agents de la Policia Local podran precintar els equips de so i paralitzar l'activitat musical.

La previsió és que aquestes modificacions ja estiguin vigents a l'inici de la temporada.

Pel que fa a les accions contra la venda ambulant, s'ha informat que s'intensificaran les campanyes de vigilància i control per part de la Policia Local, i que continuarà el treball conjunt que es fa amb la Guàrdia Civil de Calvià ja que, en ocasions, aquesta práctica va acompanyada de maneig de droga. En aquest punt, s'ha explicat que l'estiu passat es va notar una millora amb el canvi d'ubicació del SATE de Magaluf que ha suposat la presència continuada de la Guàrdia Civil a la zona de Punta Balena, a la vegada que se confia que amb l'entrada en vigor del Decret contra els excessos canviï el perfil del turista que farà que decaigui aquesta activitat irregular.

La Taula de treball d'oci nocturn, presidida pel batle de Calvià, està integrada per diferents departaments municipals (Turisme, Policia Local, Comerç, Activitats, Calvià 2000 i Igualtat), així com l'Associació hotelera de Palmanova-Magaluf, l'Associació hotelera de Santa Ponça, les associacions ABONE i ACOTUR, Radio Taxi de Calvià i la Guàrdia Civil.