Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Multats vuit establiments en l'estat d'alarma

Dimecres, 20 de maig de 2020 

ELS AGENTS MULTEN VUIT ESTABLIMENTS PER INCOMPLIR LES NORMES DE L'ESTAT D'ALARMA

La Policia Local de Calvià ha proposat per a sanció a vuit establiments del municipi per incomplir les condicions de funcionament durant l'estat d'alarma. Les causes són superar l'aforament a terrasses, no mantenir les distàncies de seguretat, consum dins del local o manca de gel hidroalcohòlic. D'altra banda, s'han interposat 73 multes per altres tipus d'incompliment, 57 han estat per no dur mascareta dins el vehicle quan és obligatori. En total des de l'inici de l'estat d'alarma, els agents han interposat 1.307 denúncies.
La Junta Local de Seguretat a Calvià que es reuneix cada dimecres per fer seguiment de les mesures de confinament ha posat en comú les dades de la setmana anterior i manté la coordinació per a les setmanes vinents. De fet, el cap de setmana passada varen actuar conjuntament en el control de 25 bars i restaurants de Magaluf i Santa Ponça i no varen haver de lamentar cap incident destacable. En la reunió d'avui matí, hi han participat el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal; la tinenta de batle, Nati Francés Gárate; el director general de Serveis Generals i Policia, José Antonio Fernández Ballesta; el secretari de l'Ajuntament, Joan Castañer Alemany; el cap de Policia, Paco Darder Kittila; el major de Policia, José Antonio Navarro Muñoz; i el nou comandant del lloc de la Guàrdia Civil a Calvià, el tinent Manuel Martínez Palomo.
Si la setmana que ve les Balears passam a la fase 2 i és permès el bany, a l'espera de les especificacions sobre distàncies de seguretat i d'altres, la divisió de platges de Policia Local de Calvià començarà a treballar per vigilar que tota la normativa es compleix de manera correcta a partir de dilluns dia 25. Mentrestant , funciona des de dia primer de maig el servei de socorrisme d'11 del matí a les 17h, amb el suport de Voluntaris de Protecció Civil. Tots fan feina de manera coordinada, per tant si notifiquen un comportament incorrecte, els agents de policia es traslladen al lloc i proposen per a sanció.
L'Ajuntament de Calvià agraeix la col·laboració de la ciutadania en el seguiment de les mesures de restricció i d'higiene, i recorda que s'ha de fer ús de mascaretes en el transport públic i, a partir de demà, també a la via pública, a espais a l'aire lliure i a qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal d'almenys 2 metres (amb les excepcions que determina l'Ordre SND/422/202, de 19 de maig). El consistori reitera que és responsabilitat de totes i tots seguir les normes i recomanacions sociosanitàries mentre duri el procés de desescalada.