Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Inici de la recollida de residus porta a porta

Divendres, 26 de juny de 2020

CALVIÀ INICIA EL SISTEMA DE RECOLLIDA DE RESIDUS PORTA A PORTA

• El pròxim 29 de juny comença la implantació del nou sistema de recollida selectiva als pobles de Calvià i Es Capdellà
• Aquest sistema permetrà arribar a l'objectiu de reciclar el 50% dels residus

Consulta l'horari de recollida en aquest ENLLAÇ

L'Ajuntament de Calvià implanta, a partir del dilluns 29 de juny, el sistema de recollida de residus porta a porta en els dos nuclis tradicionals del municipi, els pobles de Calvià i Es Capdellà. Amb aquest nou sistema, que desenvolupa l'empresa pública Calvià 2000 amb la col•laboració de l'àrea de Medi Ambient del Consistori, l'Ajuntament cerca arribar a l'objectiu de reciclar el 50% dels residus, tal com marca la llei de residus, en una clara aposta per la millora del medi ambient i l'augment en els percentatge de recollida de residus reciclables.

Al llarg de les dues darreres setmanes, s'ha dut a terme una campanya de gran calatge i participació informant a la ciutadania i comerços porta a porta i a través de taules informatives que s'han instal•lat a Calvià vila i Es Capdellà. Se'ls ha lliurat poals per als residus, un imant amb el calendari de recollida, una targeta per a les àrees d'aportació i bosses compostables. A més, s'ha posat a disposició de les persones que tinguin dubtes el web www.calvia2000.es/portaaporta/.

La recollida de residus domèstics (matèria orgànica, paper i cartró, envasos lleugers i rebuig) es farà porta a porta, amb els residus separats correctament, respectant els horaris i el calendari setmanal. Els habitatges que es troben a zona rústica hauran de deixar els seus residus separats de forma correcta a les àrees d'aportació (a Son Bugadelles o a ses Quarterades), que són instal•lacions municipals tancades i vigilades on es poden deixar els residus atenent unes determinades normes.

L'any 2019, a Calvià es reciclava un 26% dels residus que produïa (un 2% més que a l'any 2018), amb el sistema porta a porta s'esper que el percentatge superi el 50%, com marca la normativa. El percentatge de rebuig va ser del 74%, amb un total de 43,076 tones. Cada tona de rebuig costa 126,20 euros al municipi, pel que la despesa al 2019 va ser de 5.436.247 euros, només per incinerar residus procedents de la recollida de rebuig.