Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Procés d'impuls a la Participaciķ i el Voluntariat

Dilluns, 20 de juliol de 2020

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ INICIA UN PROCÉS PER IMPULSAR LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA I ENFORTIR EL VOLUNTARIAT DEL MUNICIPI

Es realitzarà una diagnosi que determinarà les propostes d'actuació

L'Ajuntament de Calvià, a través del Departament de Participació Ciutadana i Joventut, ha iniciat un procés per potenciar la participació de la ciudadanía i impulsar el voluntariat al municipi, amb l'elaboració d'una diagnosi a partir de la qual es puguin definir estratègies per aconseguir una major participació de la ciutadania i l'enfortiment del voluntariat.

Aquest procés permetrà obtenir dades reals sobre el número d'entitats veïnals i socials actives al municipi, les principals dificultats que s'han trobat davant la situació generada pel Covid-19 per poder desenvolupar la seva tasca, els suports municipals rebuts i les sinèrgies generades entre entitats.

Pel que fa al voluntariat, s'obtindran dades de quantes entitats i associacions gestiones voluntariat actualment al municipi, quants voluntaris mobilitzen i quantes d'aquestes entitats tenen pla de voluntariat. Respecte a les iniciatives ciutadanes es podrà conèixer quins tipus d'accions directes de bon veïnatge realitza la població de Calvià, com valoren l'impacte social d'aquestes accions i quins suports necessiten per part de l'Ajuntament per desenvolupar les seves iniciatives.

Segons ha explicat la regidora de Participació Ciutadana i Joventut, Marga Plomer, amb tota la informació recollida es generarà un informe que servirà de cara a l'elaboració dels pressupostos de 2021 i per elaborar estratègies per tal de millorar la relació amb la ciutadania i aconseguir una major participació, així com obtenir propostes que puguin executar-se des de l'Ajuntament de Calvià per assolir l'enfortiment del voluntariat calvianer.

Aquesta tasca d'elaboració del diagnòstic i de proposta d'estratègies i actuaciones la durà a terme l'empresa GEST AMBIENTAL, amb qui el tinent de batle Rafel Sedano va signar un contracte. GEST AMBIENTAL està formada per un equip d'especialistes amb experiència en el món de la gestió municipal i la sostenibilitat. Actualment ofereixen serveis de Medi Ambient, Participació Ciutadana i Govern Obert, Turisme i Qualitat, adaptant-se als nous reptes que planteja la societat actual.