Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Modificaciķ de l'Ordenanįa municipal de renous

Dimarts, 28 de juliol de 2020

L'EQUIP DE GOVERN DU AL PLE LA MODIFICACIÓ DE L'ORDENANÇA MUNICIPAL DE RENOUS QUE PERMETRÀ L'ADOPCIÓ DE MESURES CAUTELARS IN SITU

Es podrà paralitzar de forma cautelar l'activitat musical en determinats supòsits en el mateix moment en què es detectin les irregularitats

El Ple de Calvià debatrà aquest dijous la modificació de l'Ordenança municipal de protecció del medi ambient contra la contaminació per renous i vibracions, que permetrà adoptar mesures cautelars en cas d'incompliments de la normativa. Es tracta d'una mesura més que es proposa per posar fre a pràctiques associades al turisme d'excessos, i avançar cap a un model de turisme sostenible i de qualitat, també en l'àmbit de l'oci.

En la modificació, es proposa, doncs, la possibilitat que la Policia Local i els tècnics municipals puguin adoptar mesures immediates o in situ en determinats supòsits com la falta de llicència per activitat musical i la manipulació del limitador de so. En ambdós casos, els agents de la Policia Local i els tècnics municipals podran precintar els equips de so, inclús, clausurar de forma temporal, parcial o total les instal•lacions (paralització de l'activitat musical).

A més, es proposen altres modificacions com l'actualització de certs aspectes de l'Ordenança per adaptar-la a normatives autonòmiques i estatals, i la simplificació de tràmits, introduint la declaració responsable que substitueixi la llicència. L'absència de la declaració responsable, o el fet que presenti inexactituds o falsedats de caràcter essencial seran, també, motiu per imposar mesures cautelars.

La modificació de la coneguda com a Ordenança de renous, que dijous s'elevarà a las seva aprovació inicial, es concreta després d'un anàlisi acurat de la Comissió d'Activitats de l'Ajuntament de Calvià que està integrada per tècnics de diferents departaments municipals (Activitats, Infraccions i Sancions i Policia Local). La reforma es proposa després d'anys de vigència de la norma municipal, de l'experiència adquirida i de les dificultats sorgides de la seva aplicació.