Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Informaciķ de la ITV mōbil temporal de Peguera

Divendres, 7 d'agost de 2020

LA ITV MÒBIL QUE S'UBICARÀ EN UN SOLAR DE PEGUERA NOMÉS ACOLLIRÀ INSPECCIONS DE TURISMES, NO DE VEHICLES PESATS

L'accés d'entrada i sortida es realitzarà des de l'autopista, per la rotonda de Camp de Mar

Calvià comptarà, en uns pocs mesos, amb una estació d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) mòbil temporal, que estarà activa durant 10 mesos i que no suposarà cap cost per a les arques municipals.
El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha signat amb el Consell de Mallorca el conveni de la cessió d'uns terrenys a Peguera, en els quals s'instal·larà la ITV mòbil, en un acte amb la presidenta de el Consell de Mallorca, Catalina Cladera, a què també ha assistit el tinent de batle d'Urbanisme, Comerç i Activitats, Marc López, i el conseller insular de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano.
Alfonso Rodríguez Badal ha explicat que el terreny que se cedeix, situat a Peguera, està destinat a ús d'aparcament públic, arran d'una modificació puntual de Pla General d'Ordenació Urbana aprovada el 2014, fruit d'un increment d'aprofitament urbanístic, per la construcció d'un centre comercial. L'aparcament preveia, en un principi, la construcció d'una benzinera, que posteriorment es va descartar.
A més, ha assenyalat que l'accés d'entrada i sortida a la zona es realitzarà des de l'autopista a través de la rotonda de Camp de Mar, de manera que no hi haurà un flux incrementat de vehicles a l'interior de Peguera. També ha destacat que la ITV provisional només inspeccionarà turismes, no vehicles pesats.
El batle de Calvià ha dit que amb aquesta actuació es vetlla per l'interès general i també per les necessitats de veïns i veïnes de Calvià que reclamen des de fa anys una ITV més propera, i que serà una realitat ja que de forma paral·lela se segueix endavant amb el projecte de la ITV permanent de Son Bugadelles.
Està previst que les obres de l'aparcament comencin en breu, perquè ja es compta amb la llicència, amb un termini d'execució d'obra de tres mesos, perquè posteriorment el Consell instal·li les 4 línies de la ITV mòbil.