Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Suport a dones en situaciķ de prostituciķ i tracta

Dimarts, 6 d'octubre de 2020

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ SIGNA CONVENIS AMB TRES ENTITATS DE CARÀCTER SOCIAL PER DONAR SUPORT AL DESENVOLUPAMENT DE PROJECTES D’INTERVENCIÓ I ATENCIÓ A DONES EN SITUACIÓ DE PROSTITUCIÓ I TRACTA DE PERSONES

Els convenis s'han signat amb les entitats Casal Petit - Germanes Oblatas, Metges del Món i Creu Roja

L'Ajuntament de Calvià ha signat un conveni amb tres entitats de carácter social que fan atenció directa a dones en situació de prostitució. Es tracta de les entitats Casal Petit - Germanes Oblatas, Metges del Món, i Creu Roja.

El confinament d'abans de l'estiu va visibilitzar situacions de vulnerabilitat insostenibles per a les dones explotades sexualment, ja que moltes varen ser engegades dels locals i pisos on vivien per negar-se a tenir contacte amb homes prostituïdors per por a contagiar-se de Covid-19, o per no poder pagar el lloguer. Les entitats Casal Petit - Germanes Oblatas, Metges del Món i Creu Roja varen atendre a les dones que es posaven en contacte amb elles proporcionant recursos per cobrir les seves necessitats bàsiques.

L’objecte dels convenis és la col•laboració de l’Ajuntament de Calvià amb les tres entitats mitjançant l’atorgament d’una subvenció de vuit mil euros a cada una per donar suport i cobrir les despeses dels projectes que duen a terme d’intervenció i atenció a dones en situació de prostitució i tracta de persones amb fins d’explotació sexual i garantir la prevenció, protecció i atenció davant de totes les formes de violències contra les dones.

Els convenis han estat signats pel batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal amb la directora de Casal petit - Germanes Oblatas, María Felicidad Martínez Morán, el president del Comitè autonòmic de Creu Roja Espanyola a les Illes Balears, Antonio Barceló Veny, i el president de Metges del Món Illes Balears, Francisco Peña Gayà.

Casal Petit - Germanes Oblatas és un centre de dia d’atenció a la dona que pertany a la Congregació de les Germanes Oblatas. Ofereix un servei d’atenció a les dones que es troben en situació de prostitució i/o exclusió social, de manera que es treballa per millorar la seva qualitat de vida i augmentar la seva participació social. La tasca de Casal Petit – Germanes Oblatas se centra en l’atenció socioeducativa i l’atenció social, psicològica i laboral de les dones en contexts de prostitució i en situació de tràfic d’éssers humans per a l’explotació sexual. També coordina l'acolliment de víctimes de tràfic per explotació sexual en el pis “Lausana” en coordinació amb les forces i cossos de seguretat de l'estat.

Creu Roja és una institució humanitària de caràcter voluntari i d’interès públic. Ofereix orientació, atenció i assessorament a dones en situació de prostitució, fent feina amb aspectes relacionats amb la detecció de riscos sanitaris i socials. Treballa específicament amb metodologies centrades en el primer contacte amb persones en situació de prostitució, la seva vinculació i la derivació a serveis i programes.

Metges del Món duu a terme projectes de detecció de situacions de risc i explotació i promoció de la salut en dones en situació de prostitució o víctimes de tracta amb fins d’explotació sexual. Està especialitzada en atenció sanitària i higiene bàsica, amb recursos especialitzats que permeten l'accessibilitat a la xarxa de serveis sanitaris i serveis públics. Realitza valoracions bio-psico-socials i treballa en la detecció precoç d’infeccions de transmissió sexual i embarassos no desitjats.