Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Comencen les obres del refugi de Galatzķ

Dijous, 22 d'octubre de 2020

VISITA A L'INICI DE LES OBRES DEL REFUGI DE LA FINCA DE GALATZÓ

Totes les administracions implicades en el projecte destaquen el valor d'aquest indret i la importància del projecte que formarà part de la Xarxa de Refugis del Consell de Mallorca

Aquest matí s'ha fet una visita a les obres que ja s'inicien del que serà el nou refugi de la finca pública municipal de Galatzó. El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; la vicepresidenta del Consell, Aurora Ribot; la directora general de Turisme, Rosana Morillo; el tinent de batle de Medi Ambient i Transició Ecològica, Rafel Sedano, i la regidora de l'àrea Marga Plomer, han pogut recórrer una part de l'edifici de les antigues porqueres on es farà el refugi que formarà part de la Xarxa de Refugis del Consell de Mallorca.
El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, ha celebrat l’inici de les obres d’un projecte que «suposarà un impacte positiu per a la finca pública en el context d’impulsar el turisme de natura com una de les actuacions estratègiques del municipi». El tinent de batle de Medi Ambient i Transició Ecològica, Rafel Sedano, ha destacat, per la seva banda, que «el fet d’integrar la finca municipal de Galatzó a la xarxa de refugis de la Ruta de Pedra en Sec fomentarà el coneixement de la riquesa natural i etnològica de la finca».
«Aquest nou refugi a la Serra és un exemple d’entesa i de col•laboració institucional», ha apuntat la presidenta del Consell, Catalina Cladera. «Apostam per oferir alternatives d’oci, d’esport i de turisme sostenible a la serra de Tramuntana, al mateix temps que en difonem i protegim els valors patrimonials, naturals i etnològics, a través de la xarxa de refugis del Consell», ha dit.
Per la seva banda, la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha assenyalat que «La xarxa de refugis i la Ruta de Pedra en Sec són una eina i una oportunitat per apropar la Serra a la ciutadania de Mallorca, realçant la natura i el caràcter antròpic d’aquest paisatge».

El projecte del refugi, redactat i impulsat per l'Ajuntament de Calvià, compta amb un pressupost d’1.410.000 euros, provinents de l’impost de turisme sostenible. El Consell de Mallorca, que s'encarrega de la seva construcció i posterior gestió, l'ha adjudicat a l’empresa Obras y Promociones Comas SA. Disposarà de 52 places distribuïdes en 12 dormitoris, cuina, menjador i un espai multifuncional que acollirà esdeveniments relacionats amb el medi ambient, entre altres iniciatives.
La directora general de Turisme, Rosana Morillo, ha defensat la necessitat de reivindicar l’impost de turisme sostenible (ITS), una «eina bàsica que Balears té gràcies als turistes que la visiten, ja que permet aconseguir un destí sostenible», ha lloat el projecte de refugi per a excursionistes presentat avui a les antigues porqueres i l’ha posat com un exemple d’utilitat a les Illes Balears.
La finca de Galatzó, adquirida per l’Ajuntament de Calvià l’any 2006, té un gran valor cultural, històric i natural. Per la finca, passa la Ruta de Pedra en Sec en la variant que parteix des des Capdellà, concretament de l’etapa de Galatzó fins al refugi de sa Coma d’en Vidal.