Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

I Festival Literatura Expandida a Magaluf

Divendres, 3 de setembre de 2021 

"Literatura Expandida", el primer festival cultural a Magaluf impulsat per Rata Corner i Innside by Meliá

Reunirà escriptors, músics i artistes de l'1 a el 3 d'octubre a l'hotel Innside Calvià Beach de Magaluf

Irvine Welsh, Elvira Lindo, Ricardo Cavolo o Russian Red seran alguns dels participants d'aquesta cita, que situa Magaluf al mapa cultural de l'illa

Nota de premsa de l'organització del Festival

Magaluf se segueix reinventant amb propostes innovadores per a atreure un turisme de més qualitat. Aquest any, fa un pas més i acollirà el primer festival cultural "Literatura Expandida", organitzat per la llibreria independent Rata Corner i la marca hotelera Innside by Meliá. Sota el lema "cultura més enllà dels límits", el festival pretén apropar la cultura a nous públics i, per això, escriptors, artistes, músics i agents culturals es donaran cita al rooftop de l'hotel Innside Calvià Beach, de l'1 a el 3 d'octubre, on compartiran el seu treball i les seves reflexions a través d'un ampli programa d'activitats i propostes culturals.

El festival, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Calvià, neix amb un doble objectiu: reivindicar el paper transformador de la cultura i apropar la literatura a nous públics amb una proposta moderna, transgressora i propera. El cartell d'aquesta primera edició estarà format per convidats de referència local, nacional i internacional, com l'autor de Trainspotting Irvine Welsh; artistes com Paula Bonet, Flavita Banana, Maria Herreros o Ricardo Cavolo; els escriptors Antonio Muñoz Molina, Elvira Lindo, Carlos Bardem o Bob Pop; la performer Samantha Hudson, els poetes Marwan i Maria Sevilla i músics com Russian Red i Aina Zanoguera. A més, pròximament s'anunciaran més participants en la pàgina web de festival.
Al llarg de tres dies, el terrat de l'hotel Innside Calvià Beach - una icona del "nou Magaluf" totalment transformat, amb les seves populars piscines penjants - serà l'escenari de múltiples xerrades, concerts, recitals, experiències gastronòmiques, signatures de llibres o intervencions artístiques en viu. A més, també se celebrarà un tour literari en catamarà per la costa de Calvià, entre altres activitats.

Meliá aposta per la reconversió de la destinació
"La celebració d'aquest festival és una oportunitat extraordinària per situar a Magaluf al mapa cultural de l'illa i redescobrir aquest fantàstic destí de Mallorca, que ha estat totalment renovat i ofereix molt més del que tots s'imaginen" ha assegurat Alberto Lalinde, Managing Director Eastern Spain & Balearic Islands de Meliá Hotels International, durant la presentació de el festival, avui a Magaluf.
Des de l'any 2012, Meliá Hotels International ha tingut un paper clau en la transformació d'aquesta destinació de vacances de al sud-oest de Mallorca, tradicionalment lligat al turisme d'excessos, que en els últims anys ha experimentat un gran canvi, gràcies a la col·laboració publicoprivada , per convertir-se en una destinació més familiar, sostenible i segura. Després invertir més de 250 milions d'euros en la renovació dels seus hotels i en la creació de nova oferta complementària, Meliá manté el seu compromís a Magaluf i segueix impulsant diferents accions per millorar la qualitat i la imatge de la destinació.

Rata Corner, una nova manera d'apropar els llibres a el públic
Rata Corner és una llibreria independent de Palma que va obrir les portes el 2016 i que des d'aleshores treballa per renovar i ampliar el concepte de llibreria, oferint una acurada selecció de llibres, obra gràfica i vinils. Rata Corner s'ha convertit en un agitador cultural de l'illa amb la seva programació cultural, amb la qual porten organitzades més de 300 activitats al llarg d'aquests anys. "Les llibreries independents s'han reinventat i convertit en alguna cosa més que en simples botigues de llibres. Amb la voluntat d'anar més enllà de la llibreria neix 'Literatura Expandida' un festival multidisciplinar que convertirà Magaluf en punt de trobada d'escriptors, músics, artistes i lectors durant un cap de setmana "ha remarcat Miquel Ferrer, responsable de Rata Corner.
El 2020 Rata Corner va guanyar el premi 'Pimem a la innovació empresarial' i va ser finalista del 'Premi llibreria cultural 2020' que concedeix CEGAL i el Ministeri de Cultura.
Per la seva banda, el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, ha destacat la importància d'aquest tipus d'esdeveniments per al municipi. "La literatura, com la cultura en general, posseeix una força de cohesió social que hem de seguir impulsant per Magaluf i per a tot Calvià" ha recalcat durant la roda de premsa, en què també ha assegurat que és hora de "rompre estereotips per reivindicar el nostre municipi com a destinació d'experiències culturals de qualitat que gaudeixin els nostres residents i turistes ".

www.literaturaexpandida.com