Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

La Justícia no permet el restaurant de l'Oratori

Dimecres, 8 de setembre de 2021

LA JUSTÍCIA DÓNA LA RAÓ A L’AJUNTAMENT DE CALVIÀ PER NO HAVER PERMÈS LA CONSTRUCCIÓ D’UN RESTAURANT DEVORA DE L’ORATORI DE PORTALS

L’argumentació es basa en què tendria un elevat impacte paisatgístic i en què no es tracta d’un solar

La Parròquia de la Mare de Déu de Portals no podrà construir un restaurant a prop de l’Oratori, ja que el Jutjat Contenciós núm. 2 de Palma ha desestimat el recurs que havia interposat contra el consistori calvianer que denegava la iniciativa. A més a més, la Parròquia haurà de pagar 1.000 € per les costes de defensa. No obstant això, la decisió judicial pot ser recorreguda.

L’argumentari es basa en l’elevat impacte paisatgístic que tendria el restaurant devora l’Oratori, amb impacte visual tant des de terra com des de la mar. La sentència valora la sensibilització dels poders públics i de la ciutadania en preservar l’estètica de l’entorn en una zona tan fràgil, ja que la vegetació existent és baixa i que per construir un nou edifici s’alterarien 410 m2. Cal tenir en compte també la forta oposició veïnal a la iniciativa d’un altre restaurant a Portals Nous, en un indret on es rompria l’harmonia del paisatge als voltants de l’Oratori, catalogat com a Bé d’Interès Cultural.

L’altre argument aportat per l’Ajuntament de Calvià és que no es tracta d’un solar, ja que no reuneix les condicions d’urbanització requerides, com pot ser la comesa elèctrica necessària, males condicions d’accessibilitat i zones d’aparcament deficitàries.