Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Presentaciķ dels programes de formaciķ i ocupaciķ

Dimecres, 20 d'octubre de 2021

INICIATS TRES NOUS PROGRAMES DE FORMACIÓ I OCUPACIÓ A L’AJUNTAMENT DE CALVIÀ QUE PERMETEN LA CONTRACTACIÓ DE 36 PERSONES DESOCUPADES

Aquest mes d’octubre s'han posat en marxa a l’ Institut de Formació i Ocupació de Calvià (IFOC), tres programes mixts de formació i ocupació, en els quals hi participen un total de 36 persones desocupades. Gràcies als tres programes que ha posat en marxa l’Ajuntament de Calvià serà possible la contractació de 10 joves menors de 30 anys i 20 persones majors de 30 que, amb el suport de 6 professionals de gestió de programes, realitzaran obres d’interès social al municipi de Calvià.

Els projectes mixts són programes que combinen treball real i formació teoricopràctica, en el marc del contracte de formació i aprenentatge. La seva finalitat és millorar l’ocupabilitat de les persones participants, mitjançant d’adquisició de noves competències professionals. És per aquest motiu que, a banda d’obtenir certificats de professionalitat i experiència laboral d’un any, també es fa un itinerari individualitzat d’inserció per a cada alumne/a treballador/a.

El batle de Calvià, Alfonso Rodriguez Badal; el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball; la tinenta de batle d’Educació i Ocupació, Olga Granados, el gerent de l’IFOC, Darío Espallargas; i el director general de Model Econòmic, Llorenç Pou, han donat la benvinguda al nous alumnes-treballadors, en un acte d’inauguració oficial d’aquests programes.

UN PROGRAMA SOIB JOVE FORMACIÓ I OCUPACIÓ
Té una durada de 1.680 hores, i permet la contractació durant 12 mesos, de 10 joves desocupats, menors de 30 anys, inscrits al sistema nacional de Garantia Juvenil i 2 professionals de gestió de projectes, inscrits al SOIB.

SENDERS LOCALS, és el nom del projecte on s’impartirà el certificat de professionalitat de Guia per itineraris de baixa i mitja muntanya, complementat amb el nivell A1 d’Alemany. L’obra o servei que duran a terme aquests joves consisteix a fer tasques de recollida d’informació sobre l’estat de conservació dels camins públics d’interès excursionista, elaborar guies dels recorreguts, analitzar la senyalística o realitzar activitats de guiatge de grups, entre altres actuacions relacionades amb senders i rutes d’interès excursionista a tot el municipi. També donaran suport en l’organització i desenvolupament d’activitats i esdeveniments relacionats amb el turisme actiu.

DOS PROJECTES DE SOIB 30 FORMACIÓ I OCUPACIÓ

També amb una durada de 1.680 hores, permet la contractació de 20 persones desocupades, majors de 30 anys, i de 4 professionals inscrits al SOIB, durant un període de 12 mesos.

ES FIGUERAL: Durant aquest temps, l’alumnat/treballador podrà obtenir el certificat d’Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria i Activitats auxiliars en agricultura. Realitzaran feines de condicionament de jardins en diferents dependències municipals, com per exemple escoletes municipals, el passeig de Calvià, diverses zones enjardinades municipals, centres de gent gran, etc. Participaran també en el projecte de gestió agroforestal de la finca pública de Galatzó.

BOSC DE NA MORISCA: amb aquest nom hem batejat un projecte que permet a les persones participants obtenir dos certificats de professionalitat d'Activitats auxiliars en aprofitaments forestals i Activitats auxiliars en conservació i millora de monts. Realitzaran actuacions forestals, com l’esbrossi, neteja i manteniment de camins, i faixes antiincendis en diverses zones periurbanes, però se centraran en la gestió forestal del Parc Arqueològic de Sa Morisca, i en el projecte de gestió agroforestal de la finca pública de Galatzó.

Per executar aquests tres programes, l’Ajuntament de Calvià ha rebut una subvenció de 678.000,00 € concedida per la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, que compta amb fons de la Conferència Sectorial.

Durant el transcurs del programa, l'alumnat-treballador rebrà formació en inserció laboral i tècniques de recerca d’ocupació, alfabetització informàtica i sensibilització en la igualtat d’oportunitats. La formació en noves tecnologies tindrà un pes important des del primer dia ja que la intenció de l’Ajuntament és capacitar les persones participants en competències digitals per tal que pugui seguir la formació en modalitat a distància, tan necessària avui en dia.

Tot i la bona evolució de la situació sanitària derivada de la pandèmia per la Covid-19, l’Ifoc ha posat en marxa un pla de formació en entorns virtuals, s’ha previst la possible cessió de material informàtic a l’alumnat que ho necessiti en cas de confinament domiciliari i segueix implantant les mesures de distància social, mans netes i adaptació dels espais de formació per fer-los el màxim de segurs per a les persones que participen en totes les accions formatives que s’organitzen.

Declaracions del batle      Declaracions del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball