Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Calviā ha assistit a l'Assemblea de l'AMT

Dimarts, 23 de novembre de 2021

RODRÍGUEZ FRAGA ASSUMEIX LA PRESIDÈNCIA DE L'ALINAZA NACIONAL AMB EL COMPROMÍS D'ACONSEGUIR UN PLA ESTRATÈGIC PER AL TURISME NACIONAL

La ministra Reyes Maroto i el president Ángel Víctor Torres es comprometen a potenciar el sector motor de l'economia

El batle d'Adeje i president de l'AMTC vol que la cogovernança aconsegueixi que "el turisme sigui generador de riquesa i distribuïdor de riquesa"

El batle de Calvià ha assistit a l'Assemblea de l'ATM, l'Aliança de Municipis Turístics, que s'ha celebrat a Adeje i on s'ha realitzat la I Trobada entre l'AMT i l'AMT Canàries, que representen el 35% del turisme nacional. Calvià és membre fundador de l'AMT les destinacions representades del qual suposen el 20% del turisme a Espanya.

José Miguel Rodríguez Fraga ha assumit la presidència de l´Aliança de Municipis Turístics d´Espanya (AMT) en el marc d´una trobada conjunta amb l´Associació de Municipis Turístics de Canàries (AMTC). El batle d'Adeje, i president de l'AMTC, anuncia en arribar al càrrec que treballarà per aconseguir un pla estratègic per al turisme.

"Necessitam cogovernança i en aquests moments la sintonia amb la resta d'administracions és estupenda. Necessitam entre tots generar un pla estratègic per al turisme que sigui generador de riquesa i distribuïdor de riquesa, que generi bona formació, bona ocupació, bons serveis i en darrera instància benestar per a la ciutadania. Aquest és el gran compromís que cercam l'AMT i l'AMTC", va dir Rodríguez Fraga.

La trobada de l'AMT i l'AMTC ha tingut com a escenari el Centre de Desenvolupament Turístic Costa Adeje (CDTCA), on s'han donat cita batles, batleses i regidors dels 18 municipis turístics de les dues aliances, que representen destinacions que aglutinen el 44 % de les pernoctacions d'Espanya.

Aquesta cimera turística ha tingut la presència del batle de Benidorm, Antonio Pérez, que ha cedit la presidència de l'AMT a Rodríguez Fraga. Significar igualment la presència del president del Govern de les Canàries, Ángel Víctor Torres; la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme del Govern d'Espanya, Reyes Maroto, en el seu cas per videoconferència; el president del Cabildo de Tenerife, Pedro Martín; la batlesa de Mogán i vicepresidenta de l'AMTC, Onalia Bueno; i la presidenta de la Federació Canària de Municipis (Fecam), Mari Brito; a més de representants de l'empresariat, sindicats i cos diplomàtic.

José Miguel Rodríguez Fraga va manifestar davant els mitjans que es varen donar cita al CDTCA que “els municipis turístics cercam posicionar-nos per participar en la solució de les problemàtiques que se'ns plantegen. Això dit en una comunitat com la nostra i en un país com el nostre , on el turisme és bàsic. Per això les destinacions hem de jugar un paper important a causa de la nostra experiència”.

"Tenim un problema de finançament que no s'ha resolt. Necessitam aquest finançament per atendre els serveis. D'altra banda, hem de dotar de contingut tots aquests missatges que ens arriben des d'Europa: transició ecològica, competitivitat, sostenibilitat, digitalització... Un treball que hem de fer entre tots, empresariat i administracions. Hem de donar un contingut concret a aquestes paraules. Hem d'adaptar el turisme a les necessitats futures, per tot això aquest pacte pel turisme del qual parl, per provocar un canvi d'època", ha afegit el batle d'Adeje.

"El turisme ha estat i és el motor econòmic de les Canàries i d'Espanya, però és millorable. Davant aquest desafiament detectam sensibilitat i per això treballarem conjuntament amb la resta d'administracions per ser presents als centres de decisió", va dir Rodríguez Fraga .

El president de l'AMT i AMTC va ser qüestionat pels interrogants que planen sobre el futur més immediat a causa del repunt de contagis de la COVID-19 en aquests moments a Europa, assenyalant que “hem tingut una arrencada molt bona, amb alta demanda. Però evidentment ens preocupa la creixent incertesa. No acabam d'entendre que hi hagi persones que no es vulguin vacunar. En això els espanyols hem donat una lliçó”.

Rodríguez Fraga va aprofitar l'acte per felicitar Antonio Pérez per la seva gestió com a president de l'AMT de Sol i Platja, caracteritzada per la defensa dels interessos de les destinacions membres de l'Aliança i del sector en conjunt.

Per part seva, Antonio Pérez, batle de Benidorm, va voler remarcar la creixent importància que l'AMT de Sol i Platja té en el sector i la necessitat de continuar sent una aliança exemplar i única que defensa els interessos de les polítiques turístiques que es treballen des de aquestes destinacions.

La ministra Reyes Maroto va aprofitar la seva intervenció per assenyalar que "en aquests moments estam al camí de la recuperació i això té a veure amb l'èxit de la vacunació. Vull posar en valor l'esforç dels batles i batleses a protegir l'activitat turística .El sector ha patit molt en aquesta pandèmia i per això ens hem bolcat a ajudar-lo. Espanya és una destinació segura i tornam a atraure turisme. Encara estam lluny de les xifres del 2019, però en el camí de la recuperació"

Ángel Víctor Torres va significar que "comparec en aquest fòrum amb l'alegria que ens causa que el Consell de Ministres hagi aprovat aquest dimarts el Pla de Sostenibilitat Turística, amb gairebé 50 milions per a projectes canaris". El president del Govern de les Canàries va manifestar la seva satisfacció per l'inici de la recuperació i va llançar la idea que "les Illes han d'aprofitar la conjuntura per fer un salt cap a la sostenibilitat". Torres va assenyalar que el repte per al futur serà adaptar-se al nou turisme i va aplaudir el compromís dels municipis i l'empresariat amb “els projectes tractor”.

Pedro Martín va expressar que "el Cabildo de Tenerife té molt clar que el turisme és un pilar fonamental de l'economia i l'ocupació i per això ens hem entestat a potenciar el sector amb l'objectiu prioritari de la sostenibilitat. Estam pendents dels missatges que rebem des dels municipis i l'empresariat per poder anticipar-nos i donar resposta a les necessitats que es plantegen”. A més, Martín va considerar que “la definició de municipi turístic ha de ser el gran objectiu per al futur i us anim que seguiu en aquest camí. Crec que els cabildos tenim molt per aportar en el moment actual i així entre tots sortir reforçats de la situació actual”.

AMT I AMTC
Després de dos anys ostentant la presidència de l'AMT, Antonio Pérez, batle de Benidorm, ha traspassat el càrrec a José Miguel Rodríguez Fraga. L'acte de tom de possessió va tenir lloc en el transcurs de l'Assemblea celebrada per l'Aliança l'horabaixa d'aquest passat dilluns a Adeje.

De la mateixa manera, en aquesta trobada d'Adeje s'ha aprofitat per fer el canvi de vicepresidència i secretaria. L'anterior vicepresident, José Miguel Rodríguez Fraga, ha estat substituït per Pere Granados, batle de Salou. I, per acabar, Jaume Dulsat i Rodríguez, batle de Lloret de Mar, ha pres el càrrec de secretari que fins ara era de José Julián Mena, batle d'Arona.

L'AMT està conformada pels ajuntaments de Salou, Lloret de Mar, Torremolinos, Benidorm, Calvià, Arona, Adeje i Sant Bartomeu de Tirajana. L'AMTC ho està per Arona, Adeje, Guia d'Isora, Santiago del Teide, Port de la Creu, Sant Bartomeu de Tirajana, Mogan, Pájara, Antiga, L'Oliva, Yaiza, Tías i Teguise.

La Palma
José Miguel Rodríguez Fraga va anunciar que l'AMT i l'AMTC donarà 50.000 euros a l'illa de La Palma per ajudar a pal·liar els efectes de l'erupció del volcà de Cumbre Vieja. El president de les dues associacions va anunciar la intenció de celebrar el proper desembre una trobada a la Isla Bonita per mostrar aquesta solidaritat i ajudar en la mesura del que sigui possible l'economia de La Palma.