Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

L'Ajuntament convoca ajudes per al sector cultural

Dimecres, 1 de desembre de 2021

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ CONVOCA AJUDES PER AL SECTOR CULTURAL DEL MUNICIPI AFECTAT PER LA PANDÈMIA DE LA COVID-19

Amb aquestes subvencions es vol contribuir al manteniment del teixit cultural

L'Ajuntament de Calvià destina 40.000 euros per a ajudes per al sector cultural del municipi afectat per la pandèmia de la Covid-19. Des d'avui, dia 1 de desembre, es poden demanar aquestes subvencions dirigides a reduir l'impacte econòmic negatiu que ha provocat la crisi de la Covid i garantir el sosteniment del sector cultural.

Les ajudes van dirigides a artistes de Calvià, ja siguin persones, grups o associacions, que es dediquin a la creació, la producció o a la interpretació en qualsevol de les disciplines artístiques (teatre, dansa, música i audiovisuals).

L'import de les ajudes serà de 2.000 euros per persona, grup o associació, amb el requisit de tenir domicili fiscal a Calvià; estar empadronat al municipi (una persona empadronada en el cas dels grups); haver exercit alguna activitat professional relacionada durant els anys 2017, 2018 i 2019, i haver obtingut, entre juny de 2020 i agost de 2021, un 20% menys d'ingressos respecte a 2019, entre d'altres.

Totes les sol•licituds que compleixin amb els requisits tindran dret a l'ajuda, per la qual cosa s'ampliarà la dotació pressupostària en cas que s'exhaureixin els 40.000 euros. Així mateix, no es penalitzarà tenir deutes tributaris i amb la Seguretat Social durant els exercicis 2020 i 2021, sempre que el deute no sigui superior a la quantitat de l'ajuda.

La decisió de posar en marxa aquestes ajudes, es justifica per la necessitat de compensar les pèrdues econòmiques que s'han derivat de la pandèmia, i atorgar ajudes a artistes de Calvià per al manteniment de la seva activitat com a mesura de protecció i suport al desenvolupament i el progrés de l'activitat cultural, i així fer efectiu el dret d'accés a la cultura i la promoció socioeconòmica en aquest sector.

Per més informació, feu clic aquí o a la imatge