Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

64 persones contractades a través SOIB Reactiva

Dijous, 2 de desembre de 2021

COMENCEN LA SEVA ACTIVITAT LABORAL A CALVIÀ LES 64 PERSONES CONTRACTADES A TRAVÉS DEL PROGRAMA SOIB REACTIVA 2021

• En l'anterior convocatòria del Programa, l’Ajuntament de Calvià i els seus organismes municipals, varen contractar 106 persones en situació d'atur

• Aquesta convocatòria prioritza la contractació de les persones de Calvià, de les quals el 50% son majors de 30 anys

Comencen la seva activitat laboral les 64 persones en situació d'atur contractades per part de l'Ajuntament de Calvià, a través del programa SOIB Reactiva 2021. La contractació és a jornada completa per realitzar obres i serveis d'interès social que beneficiaran tot el terme municipal.

El Programa SOIB Reactiva 2021 és una iniciativa posada en marxa pel SOIB que s'executa en el marc de la col•laboració amb les corporacions locals, i es configura com una política activa de foment de l'ocupació. Aquest programa, que per Calvià ha suposat 723.043,80 euros, es cofinança amb fons del FSE (Fons Social Europeu), en el marc dels Programes Operatius d'Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, amb fons procedents de l'Estat a través de la Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals, amb una aportació de l'Ajuntament de Calvià de 133.023,62 euros.

Per aquest programa, a Calvià es van presentar quatre projectes, un per part de l’Ajuntament de Calvià, a través de l’Institut de Formació i Ocupació de Calvià (IFOC), que engloba diverses àrees municipals (Comerç i Activitats, Informàtica, Desenvolupament Social, Infància i Gent Gran, IFOC, Manteniment, Medi Ambient i Transició Ecològica, Habitatge, Joventut i Participació Ciutadana, Transparència i Innovació, Organització i Qualitat, Serveis Econòmics i Contractació, Urbanisme, ICE, Cultura), i els altres per part dels organismes públics: Llar de Majors de Calvià, l’Institut Municipal d’Educació i Biblioteques (IMEB), l’Oficina Municipal de Tributs.

La convocatòria contempla la contractació per a un període de sis mesos i consta de tres línies d’actuació per a persones desocupades: la Línia 1, dirigida a joves menors de 30 anys, la Línia 2, dirigida a persones majors de 30 anys aturades de llarga durada, i la Línia 3, per a majors de 30 anys aturades de curta durada.

L'àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calvià s'ocupa de les tasques d'informació i derivació de persones amb vulnerabilitat social del municipi perquè puguin participar en aquests programes.

Quan finalitzen aquests projectes, l'IFOC posa a la seva disposició els recursos necessaris per fomentar-ne l’ocupabilitat, com son l'Agència de Col•locació Municipal, el servei d'orientació laboral i el servei d'atenció a l'emprenedor, a més de les accions formatives.

En la convocatòria anterior del Programa SOIB Reactiva, l'Ajuntament de Calvià va contractar 106 persones en situació d'atur.