Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Millores en connexions de bus entre Calviā i Palma

Dilluns, 23 de maig de 2022

EL GOVERN MILLORA LA CONNEXIÓ EN BUS DE LA ZONA DE CALVIÀ AMB PALMA

Els usuaris de Magaluf i Palmanova tenen un bus cada 20 minuts, gràcies a una nova ampliació horària feta pel Consorci de Transports de Mallorca, que entra en vigor avui

Notícia del Govern de les Illes Balears

A partir d’aquest dilluns entra en vigor una nova ampliació horària de les línies del bus interurbà de la zona de ponent que fan que el municipi de Calvià millori la seva connectivitat amb Palma. D’aquesta manera, els residents i treballadors de la zona poden gaudir d’una major oferta per moure’s amb el transport públic dins la xarxa TIB, que gestiona la Conselleria de Mobilitat i Habitatge a través del Consorci de Transports de Mallorca.

La millora més significativa és l’increment del 31% del servei entre Magaluf i Palma que cobreixen les línies 104 i 105. Així doncs, de dilluns a diumenge hi ha un bus amb una freqüència de pas de cada 20 minuts. La línia 104 també amplia l’horari al vespre amb una darrera sortida, des de Magaluf a les 00.30 h i des de Palma a les 00.10 h. En aquesta línia tots els busos són de 18 m, vehicles d’alta capacitat per poder assumir la demanda de la zona.

Per la seva part, les línies 101 de Port d’Andratx i 102 de Peguera recuperen el recorregut habitual que tenien abans de l’inici de les obres de Son Vic. I a més la línia de Peguera augmenta un 29% el servei amb un bus cada 25/30 minuts de dilluns a dissabte, allargant així fins més tard les darreres sortides del dia.

També els usuaris de la línia 103 Santa Ponça – Palma tenen a partir d’ara un bus cada 25 minuts de dilluns a dissabte ja que el servei s’incrementa en cinc sortides més diàries per sentit.. Els diumenges s’afegeixen vuit serveis més.

Per la seva part la línia 108 que connecta Son Caliu, Portals Nous, Bendinat i Cas Català amb Palma, incrementa el servei els diumenges amb tres expedicions més d’anada i dues de tornada i afegeix una darrera sortida per acabar el servei més tard de les 23.00 h.

D’altra banda, també està previst un increment de servei a les línies 122 Port d’Andratx-Santa Ponça i 123 Santa Ponça-Cas Català a principis de juny.

Per a més informació sobre línies, horaris i tarifes es pot consultar a la pàgina web tib.org

Amb Targeta Intermodal o targeta bancària
Els residents de Mallorca poden viatjar amb la Targeta Intermodal, la targeta moneder que funciona amb un sistema de punts que fa que el preu del bitllet sigui més econòmic a mesura que es va viatjant. El saldo de la Targeta Intermodal es pot carregar en línia a la web del TIB, també es pot fer dins els busos i a través de les màquines expenedores de bitllets de les estacions de tren i metro.

Per als residents que no disposin de Targeta Intermodal i per als visitants que arriben a Mallorca, tenen com opció viatjar amb la targeta bancària. Sigui de dèbit o de crèdit, permet viatjar per tota la xarxa TIB sense haver de comprar cap bitllet previ i surt més econòmic que comprar el bitllet senzill al conductor. Ofereix la possibilitat de transbordar dues vegades durant el mateix viatge. A més utilitzant la targeta bancària, s'apliquen importants descomptes a grups de fins a 5 persones.

Els punts d’emissió de Targeta Intermodal a Calvià són:

Santa Ponça
Ubicació: Poliesportiu. C/ Riu Sil, 4.
Horari d'atenció al públic: De dilluns a divendres de 9 h a 20 h.

Magaluf
Ubicació: Poliesportiu. Av. Palmeras, 23
Horari d'atenció al públic: De dilluns a divendres de 9:30 h a 13 h i de 16 h a 19 h