Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Signat el conveni de gratuītat escoletes 2-3 anys

Dimecres, 7 de desembre de 2022 

CALVIÀ SIGNA AMB LA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ EL CONVENI DE GRATUÏTAT PER AL TRAM DE 2-3 ANYS DE LES 10 ESCOLETES MUNICIPALS

El municipi estendrà a la totalitat de la jornada la gratuÏtat del tram lectiu implantada pel Govern

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, i la tinenta de batle d'Educació i presidenta de l'IMEB, Olga Granados, han signat aquest matí el conveni amb el conseller d'Educació i Formació, Martí March, per posar en marxa la gratuïtat del tram lectiu dels infants de 2-3 anys a les escoletes municipals. Una gratuïtat que l'Ajuntament de Calvià implementarà a tota la resta d'horaris, del tram 2-3 anys, durant el curs 2022-2023, complementant, així, la iniciativa del Govern de les Illes Balears. D'aquesta manera, els 231 infants d'entre 2 i 3 anys, matriculats a les 10 escoletes municipals públiques de Calvià, tindran aquest curs totalment gratuït, ja que tindran les 4 hores lectives subvencionades pel Govern, i la resta (escoleta matinera, menjador, ludoteca) serà subvencionada al cent per cent per l'Ajuntament durant aquest curs.

A Calvià, tot l'alumnat de les escoletes empadronat al municipi rep una subvenció d'entre el 30 i el 70%, depenent de la renda familiar, per tots els trams d'edat i que cobreix el conjunt dels trams horaris. Ara, la iniciativa del Govern permetrà, al tram 2-3 anys, el cent per cent de gratuïtat en aquest curs ja que les subvencions municipals es podran bolcar en els horaris no lectius. Els infants d'entre 1 i 2 anys seguiran obtenint les ajudes del municipi.
Calvià aplica les subvencions municipals sobre el preu calculat de fa 15 anys assumint els increments que s'han anat produint any rere any, per evitar repercutir el cost a les famílies. Al llarg de l'any es plantejarà la modificació de l'Ordenança reguladora de preu públic per la prestació de serveis a les escoletes municipals d'educació infantil per adaptar-la a la situació actual.

Nota de Premsa de la Conselleria:
Signats els primers convenis de gratuïtat 2-3 amb escoletes públiques de Mallorca
El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha signat avui els convenis de gratuïtat del servei educatiu de tercer d’educació infantil amb els batles dels ajuntaments de Santa Maria, Calvià, Sant Llorenç i Marratxí. Es tracta dels primers convenis amb escoletes públiques de Mallorca.
Fins ara s’han signat gairebé tots els convenis amb els centres d’educació infantil de la xarxa complementària de les Illes ja que només queden 2 convenis per signar dels 52 que hi ha en total.
En el cas dels centres públics ja s’han firmat 5 convenis: 1 amb l’ajuntament de Vila a Eivissa i els 4 d’avui a Mallorca. En total, a través d’aquests convenis es garanteix la gratuïtat de tercer d’educació infantil a 18 centres educatius públics de Mallorca i Eivissa. En concret, Calvià compta amb 10 escoletes, Santa Maria amb 1, Sant Llorenç amb 3 i Marratxí amb 2.
El conseller Martí March ha destacat que aquesta iniciativa suposa institucionalitzar una etapa que tant la LOMLOE com la LEIB consideren com a educativa. “Estic convençut que la propera legislatura serà el de la institucionalització de l’educació 0-3 i això implicarà més mesures com millorar la situació dels treballadors entre d’altres”.
Els propers dies es continuarà amb la signatura de la resta d’escoletes públiques i de la xarxa complementària de les Illes Balears.
Una vegada signats els convenis es tramitaran els pagaments que permetin la gratuïtat a partir del dia 1 de setembre de 2022, la Conselleria efectuarà tres pagaments per avançat que corresponen a dos períodes de quatre mesos i un darrer període de dos.
En total a Balears, per tal de fer possible aquesta mesura, es preveu invertir 18,6 milions per curs, de manera que tant les escoletes públiques com les de la xarxa complementària rebran una aportació de 45 mil euros per cada aula de 2-3 anys. Amb aquesta inversió es cobriran les despeses de funcionament d’aquestes aules en l’horari ordinari d’escolarització d’aquesta etapa educativa, un mínim de 4 hores durant 10 mesos, el que suposa una despesa per curs de 2.500 euros per alumne, a raó de 250 euros mensuals.
Es preveu arribar a 5.274 alumnes de 2-3 anys a 160 centres de les Illes. Els mòduls cobriran la despesa de 293 aules de 2-3 de centres públics i de la xarxa complementària. El curs 2022-2023 hi haurà 186 centres educatius de 0-3 anys, dels quals 108 són públics, 52 privats integrats a la xarxa complementària i 26 privats.
A més de la gratuïtat dels 2-3 anys, aquest curs 2022-23 també s’ha previst un increment de la dotació dels mòduls de 0-1 i 1-2 anys, que suposa assolir els 10.000 euros/unitat a la xarxa pública (fins ara eren 7.000 euros) i 5.000 euros/unitat a la xarxa complementària (fins ara eren 2.000 euros). A més, inclou altres mesures de millora com l’increment de personal dels equips d’atenció primerenca (EAP), amb sis professionals més, i la nova convocatòria de creació de noves places públiques prevista al novembre de 2022.