Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Licitaciķ obres del Passeig litoral de Magaluf

Maig, 2023

SURTEN A LICITACIÓ LES OBRES DE LA PRIMERA FASE DEL FRONT MARÍTIM DE MAGALUF

Aquesta actuació compta amb el finançament de fons europeus, a través dels plans de sostenibilitat turística e destinacions

La primera fase del projecte de remodelació del front marítim de Magaluf es troba en licitació, per iniciar les obres a l'hivern 2023-2024. Aquesta primera fase del projecte s’executarà amb la partida de 4M€ procedents dels Fons Europeus, a través dels plans de sostenibilitat turística en destinacions.
El projecte consisteix en la remodelació del passeig marítim construït l’any 1.990, i que unia per primera vegada tota la primera línia de la platja de Magaluf, permetent llargues passejades amb vistes al mar. L'objectiu és millorar i actualitzar una zona turística madura que experimenta una renovació, des de l'àmbit públic i privat, des de fa uns anys.
La remodelació del passeig abraça des de la trobada entre el carrer i l'actual passeig marítim, al costat sud-oest, fins a la seva confluència amb el carrer Francisca Pujol Terrassa, al nord-est, a més de la remodelació del clavagueró central. Es reordenarà i embellirà el passeig i se'n renovarà tota la infraestructura i serveis, com l'enllumenat, les xarxes de residuals, pluvials (amb un dipòsit de recollida per a reg) i aigua potable, la xarxa de reg i el mobiliari urbà. Es crearà una xarxa d'aprofitament d'aigües pluvials d'escorriment per a reg i una altra d'aprofitament d'aigües del nivell freàtic per a dutxes de peus.
El projecte inclou la reubicació parcial de les palmeres existents i la plantació de noves palmeres per crear zones de petits oasis, en comptes de la disposició alineada actual. Així mateix, es disposaran dunes artificials a l’arena de la platja, sobre les quals es plantaran arbustos mediterranis de ribera que les fixaran de manera definitiva.