Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

II Jornada del Dia de les Persones Grans

 Dijous, 14 de setembre de 2023

CALVIÀ CELEBRA LA II JORNADA DEL DIA DE LES PERSONES GRANS

L'acte està adreçat als qui afronten la darrera etapa de la vida

Entre el contingut de l'esdeveniment està previst dissertar sobre el benestar davant la nova longevitat

Programa

Durant el matí de divendres 29 de setembre tendrà lloc a la Sala Palmanova la II Jornada del Dia de les Persones Grans, organitzada per l'Ajuntament de Calvià, en commemoració del seu Dia Internacional, que és el primer d'octubre. La trobada va adreçada a la gent gran, així com a totes aquelles persones i entitats involucrades en aconseguir el màxim benestar en aquesta etapa de la vida.

En aquesta ocasió, Calvià dedica la jornada al paper de “La societat en el benestar de les persones grans”. L'acte comença amb una ponència del doctor en Psicologia Javier Yanguas, autor del llibre “Passes per a una vellesa nova”, que aporta la seva visió sobre els “Reptes de la nova longevitat”. És evident que la societat ha de reflexionar sobre allò que implica ser un país envellit i Calvià un municipi que envelleix, ja que una de cada sis persones té més de 65 anys. A més a més, de manera molt destacada, Calvià és la destinació residencial de moltes de persones grans d'origen europeu, bona part anglesos i alemanys, que migren especialment a la costa per a la jubilació.

Les persones grans experimenten un progressiu deteriorament de la capacitat per ser autònom en les activitats de la vida diària. Per treballar en aquest sentit, la infermera especialista en gerontologia Julia Gallo moderarà la taula redona “¡Calvià respon!”, en la qual intervendran diversos veterans de la societat civil calvianera que conversaran sobre com es pot contribuir a la cura en la darrera etapa de la vida des d'àmbits diferents. Cal destacar que entre les persones grans, l'amistat i les xarxes de proximitat juguen un paper central davant un futur incert de possible dependència.

La jornada començarà a les 9 h del matí i no acabarà fins a les 13:30 h. La fi serà amb “Música per a cuidar”, a càrrec de la musicoterapèuta Arantxa Andreu, amb l'objectiu d'animar els assistents, transmetre bones vibracions i deixar una sensació agradable.

Envellir esdevé una adaptació nova al medi, de la capacitat de resposta i la necessitat de cures. A l'etapa de la vellesa, els possibles canvis en l'estil de vida sorgeixen com a preocupació no només de les persones grans, sinó també del seu entorn i amistats. Els deterioraments de l'edat actuen configurant una representació de l'envelliment en la qual discapacitat i malaltia no són alienes, amb la certesa de què el futur portarà aquests deterioraments i que la vellesa és l'etapa de la vida que no té continuïtat en una altra.

Les persones que vulguin assistir a la jornada poden emplenar el següent formulari, trucar al telèfon 971 139 173 o contactar per l'adreça electrònica a calviasocial@calvia.com. Les places són limitades.