Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Calvià demana tenir més policies locals

Dijous, 13 de juny de 2024

CALVIÀ DEMANA A LA DELEGACIÓ DE GOVERN INCREMENTAR LA PLANTILLA DE LA POLICIA LOCAL I LA INSTAL·LACIÓ DE CÀMERES AL MUNICIPI

Se sol·licita augmentar en 20 agents la plantilla i el nombre d'agents de paisà

Audio

Calvià ha exposat avui dijous les necessitats que el municipi ha d'implantar per continuar avançant en matèria de seguretat. La primera tinent de batle, Esperanza Catalá, i la cap de la Policia Local, Esther Ribas, s'han reunit amb el delegat del Govern, Alfonso Rodríguez Badal. Des de l'Ajuntament s'ha explicat la necessitat d'incrementar la plantilla de la Policia Local, que en aquests moments és del voltant de 200 agents. Tot i que el municipi és per damunt de la mitjana legal, la particularitat turística i la població flotant justifiquen l'ampliació que podria ser d'uns 20 efectius. D'altra banda, també s'aposta per augmentar el nombre d'agents de paisà, una unitat posada en marxa l'any passat amb quatre efectius i que segons Catalá ha donat uns «resultats excel·lents» en la lluita contra el tràfic de drogues, els furts i els robatoris amb força a la via pública.

«Calvià té una població estimada de devers 52.000 residents, però hem d'entendre que la població flotant pot superar el milió i mig de turistes. Això, juntament amb els nostres esforços per rompre la corba d'estacionalitat i distribuir l'arribada de visitants al llarg de tot l'any, fa que ens vegem obligats a incrementar la plantilla. Els homes i dones de la Policia Local de Calvià han demostrat una capacitat de feina i una diligència més enllà del que s'exigeix. Però no podem demanar-los més, és imprescindible augmentar el nombre d'efectius per garantir la seguretat de residents i visitants. La nostra política amb el delicte i l'incivisme és de tolerància zero. Ens ha donat bons resultats i volem que continuï així, volem marcar la referència entre els municipis de les Balears», ha dit Catalá.

Des del consistori també s'ha sol·licitat l'ampliació de la xarxa de càmeres de seguretat a la via pública, imatges que esdevenen decisives en la identificació de delictes i a les que hi tendrien accés tant Policia Local com Guàrdia Civil.