Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Participaciķ als premis literaris Rei en Jaume

Diumenge, 16 de juny de 2024

Les noves categories i la inclusió de l'espanyol disparen la participació als premis literaris Rei en Jaume de Calvià

S'han presentat 153 obres als guardons concedits per l'Ajuntament

Video    Audio

153 obres s'han presentat als premis literaris Rei en Jaume 2024 convocats per l'Ajuntament de Calvià. Tal com es va anunciar el mes de febrer passat, després d'anys d'absència en aquesta XXII edició s'ha recuperat la categoria de novel·la. Per altra banda, les convocatòries han estat bilingües en llengua espanyola i catalana per a les categories de Narrativa i Poesia. Les 153 obres presentades es divideixen de la manera següent: narrativa en espanyol, 58; narrativa en català, 10; poesia en espanyol, 68; poesia en català, 17. A l'edició 2023 dels premis es varen presentar 21 poemaris en català —no existia categoria en espanyol, ni narrativa—.

Manuel Mas, tinent de batle de Cultura de l'Ajuntament de Calvià, ha celebrat l'increment de la participació: «ha estat tot un èxit, hem volgut ser molt més plurals i ho hem aconseguit. Amb això es demostra que obrir els premis igual a les dues llengües oficials ha incrementat la participació. Amb el temps aconseguirem fer dels Rei a Jaume uns premis de gran prestigi».

Per part seva, Tià Vallbona, director general de Cultura, ha explicat que un pic tancat el termini d'inscripció de les obres literàries, aquells que vulguin optar a les categories de Pintura i Fotografia poden fer-ho fins al 20 de juny inclusivament. Està previst que els finalistes vegin la seva obra exposada durant les festes del Rei en Jaume i que els premis, un pic concedits, tant en literatura com en arts plàstiques, es lliurin a una gala el 25 d'octubre. A les sis categories establertes s'hi afegiran tres premis d'honor.