Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Estudi EAS

Rebre una educació afectiva sexual de qualitat, per part de personal especialitzat, és un dret, tal i com es desprèn dels drets sexuals humans i reproductius aprovats per l’ONU l’any 1997. L’educació sexual permet prendre decisions fonamentades en la pròpia sexualitat, la vivència de la mateixa, la salut, apodera i capacita per fer-hi front a la vida adulta. Per gaudir d’una bona salut és imprescindible una bona salut sexual, entesa com la capacitat de tenir experiències sexuals agradables i segures, lliures de coerció, discriminació i violència.

L'augment del consum de pornografia en els joves a partir dels 13 anys, els 8 anys com a edat del primer contacte amb aquestes imatges degut al fàcil accés a la tecnologia mòbil, i l'augment de violències sexuals i pràctiques de risc similars a les que visualitzen, fa imprescindible l'abordatge de l'educació afectiva i sexual, amb actualització i adaptació a la realitat actual. 

Per tant, s'ha realitzat un estudi sobre la situació actual entre els infants, quant a coneixements i percepció de la sexualitat i l'afectivitat, a partir de 5è de l'educació primària, i entre adolescents i joves fins a 1r de Batxillerat, incloent cicles formatius dels instituts del municipi. 

Arrel dels resultats de l'Estudi, s'ha desenvolupat un PROGRAMA EAS, que inclou un Projecte per a l'àmbit educatiu, entre d'altres.

Clicant a la imatge podràs accedir al contingut de l'Estudi sobre els coneixements i la percepció sobre l'educació i la salut afectiva i sexual i de prevenció de les violències masclistes al municipi de Calvià :