Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Estudi EAS

Rebre una educació afectivosexual de qualitat per part de personal especialitzat és un dret, tal com es desprèn dels drets sexuals humans i reproductius aprovats per l'ONU l'any 1997. L'educació sexual permet prendre decisions fonamentades en la pròpia sexualitat, la vivència d'aquesta i la salut, i empodera i capacita les persones per fer-hi front a la vida adulta. Per gaudir d'una bona salut és imprescindible una bona salut sexual, entesa com la capacitat de tenir experiències sexuals agradables i segures, lliures de coerció, discriminació i violència.

L'augment del consum de pornografia en els joves a partir dels 13 anys, els 8 anys com a edat del primer contacte amb aquestes imatges a causa del fàcil accés a la tecnologia mòbil, i l'augment de violències sexuals i pràctiques de risc similars a les que visualitzen, fa imprescindible l'abordatge de l'educació afectiva i sexual, amb actualització i adaptació a la realitat actual. 

Per tant, s'ha fet un estudi sobre la situació actual entre els infants, quant a coneixements i percepció de la sexualitat i l'afectivitat, a partir de cinquè d'educació primària, i entre adolescents i joves fins a primer de batxillerat, incloent-hi cicles formatius dels instituts del municipi. 

Arran dels resultats de l'estudi, s'ha desenvolupat el PROGRAMA EAS, que inclou un projecte per a l'àmbit educatiu, entre d'altres.

Clicant en la imatge podreu accedir al contingut de l'«Estudi sobre els coneixements i la percepció sobre l'educació i la salut afectiva i sexual i de prevenció de les violències masclistes al municipi de Calvià».