Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Estratčgia educaciķ ambiental

Estratègia Educació Ambiental i Sostenibilitat; objectiu 2030 

L'Estratègia, creada des del Servei de Medi Ambient i Transició Ecològica, té per objectiu (1) assolir els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) al municipi, inserint-los en l'àmbit local i en la educació dels enfants i joves de municipi, (2) potenciar l'educació per al desenvolupament sostenible, la cura del medi natural i de la biodiversitat i (3) afavorir la presa de consciència sobre els problemes socioambientals globals, a través de l'adopció d'hàbits i actituds responsables i respectuoses amb el medi ambient.

Aquesta Estratègia es fonamenta en cinc Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS);

- Objectiu 11. Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles.

- Objectiu 13. Adoptar mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes.

- Objectiu 14. Conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, mars i recursos marins per al desenvolupament sostenible.

- Objectiu 15. Protegir, restaurar i promoure l'ús sostenible dels ecosistemes terrestres, gestionar els boscos de manera sostenible, combatre la desertificació, aturar i revertir la degradació del sòl, i aturar la pèrdua de la biodiversitat.

- Objectiu 17. Revitalitzar l'Aliança Mundial per al Desenvolupament Sostenible.

A l'Estratègia d'Educació Ambiental i Sostenibilitat es marca una visió i missió de futur del municipi de Calvià, tenint en compte el compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats en l'Agenda 2030 en l'àmbit local.

Visió 2030: Una ciutadania calvianera sensibilitzada, corresponsable i participativa, que viu en un municipi en el qual gaudeix del seu territori i de la seva biodiversitat, socialment responsable, mediambientalment sostenible, culturalment activa i saludable, que viu en pau i en harmonia amb el seu territori.

Missió 2030: Promoure una educació i cultura ambiental que permeti integrar una ciutadania ambientalment responsable que contribueixi al desenvolupament sostenible. Ajudar les persones a desenvolupar les actituds, competències, perspectives i coneixement sobre el territori del municipi de Calvià, mitjançant el foment de la sostenibilitat i la resiliència, per prendre decisions ben fonamentades, que provoquin canvis positius per al seu propi benestar i el de les altres persones, de manera que puguin gaudir plenament i cuidar el territori de Calvià i la seva biodiversitat.

L'Estratègia també inclou;

a) Els espais estratègics del municipi on es desenvoluparà l'educació ambiental i sostenible, actuant la finca Galatzó com a centre neuràlgic

b) Les metes de l'estratègia, que són; (1) la localització de l'Agenda 2030 i els ODS en el municipi de Calvià, (2) promoure Calvià com un referent en l'educació ambiental sostenible i (3) promoure una ciutadania ambientalment responsable que contribueixi al desenvolupament sostenible.

c) I les línies estratègiques, que són (1) el canvi climàtic i transició ecològica, (2) la biodiversitat i el territori i (3) l'enfortiment de les persones i els actors implicats en la sostenibilitat.

L'Estratègia Municipal d'Educació Ambiental i Sostenibilitat va ser sotmesa a informació pública per un termini de vint dies hàbils i aprovada per majoria pel Ple Municipal del mes de novembre, i, per tant, des de llavors començarà a ser efectiva, i s'aplicarà a les diferents campanyes d'educació ambiental i ecoprojectes que es gestionen des de l'àrea de medi ambient.

Pot consultar l'Estratègia al següent enllaç; aquí

Si voleu, també podeu visualitzar un audiovisual que presenta l'estratègia; aquí