Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Setmana Europea de la Mobilitat

L'Ajuntament de Calvià participa des de l'any 2008 a la "Setmana Europea de la Mobilitat" organitzada cada any entre els dies 16 i 22 de setembre i promoguda per la Comissió Europea, el Ministeri de Medi Ambient i la Conselleria de Mobilitat.

La participació suposa el desenvolupant diverses actuacions i activitats, algunes de les quals de caràcter permanent, tendents a reduir l'emissió a l'atmosfera de gasos d'efecte hivernacle i la contaminació al municipi.

Objectius de la Setmana de la Mobilitat:

  • Conscienciar els ciutadans de les conseqüències negatives que té l'ús irracional del cotxe a la ciutat, tant per a la salut pública com per al medi ambient i el canvi climàtic.
  • Dur a terme alguna actuació de caràcter permanent que afavoreixi la reducció de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera.

Actuacions que s'han realitzat:

  • Passeig de Calvià amb bicicleta, on en l'última concentració van assistir més de 500 persones el que va suposar un rècord a nivell de la Illa pel que fa a una concentració no competitiva de ciutadans amb bicicleta es refereix.
  • Ampliació d'aparcaments de bicicletes a Calvià (15 unitats amb capacitat per a 6 bicicletes en instal·lacions esportives i col·legis del municipi).
  • Jornada de vehicles nets a través de la realització de revisions de nivells de contaminació als vehicles dels veïns de Calvià que voluntàriament van voler participar en l'última jornada organitzada aquest any.
  • Instal·lació de guals per a l'temperat de trànsit en diversos carrers del municipi, amb el que a més de millorar la seguretat viària d'aquestes zones s'aconsegueix una disminució de la velocitat dels vehicles i per tant una reducció de les emissions de CO2 a l'atmosfera.
  • Adaptació de vehicles municipals de gasolina a GLP.
  • Jornades de Mobilitat Sostenible EcodrivingCalvià.


Informaciķ relacionada

PĶSTER SEM 2012(Castellano) (267kb)