Ir al contenido de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Tu Ayuntamiento

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvia Ciudadania Calvia Conoce Calvia

Rutes i Itineraris

 La Finca Pública Galatzó compta amb 8 rutes senderistes (Veure en Google maps). Aquestes són: 

1. Ses Sinies. Català  Castellano   English  Deutsch

És una ruta de 6.755 m (anada i tornada). Comença a les cases, transcorre en direcció Nort paralel al torrent de Galatzó. Al final del camí hi trobareu una àrea amb taules de fusta per poder descansar i menjar. La ruta finalitza al jaciment arqueològic de ses Sínies.

2. Ses Planes. Català  Castellano  English  Deutsch

És una ruta de 7.6 km (anada i tornada). Aquest itinerari transcorre per un camí de pedra en sec que uneix les cases de possessió amb l'antiga zona d'explotació agrícola de muntanya de ses Planes. La ruta s’inicia al pàrquing, arribant, si es desitja, fins a les cases a l’anada o a la tornada.

3. S'Esclop. Català  Castellano  English  Deutsch

 Aquest itinerari s’inicia en el comellar de s’Esclop, al final del camí de ses Sínies. Aquesta ruta, amb orientació nord-nord-est i 13,9 km de recorregut (anada i tornada) condueix fins al cim de la mola de s’Esclop (926 m).

4. Sa Vinya. Català  Castellano  English  Deutsch

Aquesta ruta s'inicia al pàrquing de la Finca, té poc més de 8 km d'anada i tornada, està molt ben senyalitzada i és apta per tots els públics. 

5. Puig de Galatzó. Català  English Deutsch

És una de les muntanyes més singulars i emblemàtiques de Mallorca amb 1.027 metres d'altura. És la ruta més llarga i la que té més desnivell de tots els itineraris de la Finca, per tant, no és recomanable per a senderistes no iniciats. 

6. Comellar des Voltor. Català  English  Deutsch

És una variant de la ruta de s'Esclop que puja i baixa pel comellar des Voltor i arriba al cim de s'Esclop. Té una distància de 10.5 km (anada i tornada) de recorregut i ens condueix fins la mola de s'Esclop (926 m). Després de passar per les cases i l’àrea de descans del bosc de sa Madona, ens dirigim a l’esquerra per iniciar l’ascens al cim.

7. Sa Font Nova. Català  Castellano English  Deutsch

Es tracta d’un camí que antigament va ser emprat per la gent de Galilea que anava a treballar a la possessió de Galatzó i que actualment permet connectar amb la xarxa de camins públics del municipi de Puigpunyent. D’alt interès paisatgístic, patrimonial i natural, aquest itinerari, de 6,3 km, s’inicia al pàrquing i discorre en direcció sud pel camí de Galatzó, fins a arribar a la zona de Galilea. Si es desitja, es pot arribar fins a les cases de Galatzó a l’anada o a la tornada.

8. Es Capdellà - Estellencs. Català  Castellano English  Deutsch

Aquest itinerari pertany a la variant «B», denominada «Galatzó», del Gran Recorregut GR-221 que va des del Port d’Andratx fins a Pollença. L’itinerari, de 16 quilòmetres de recorregut, surt des Capdellà i agafa el carrer de Galatzó fins arribar a la barrera de la finca pública. La ruta travessa la finca fins a arribar al botador de la coma d’en Vidal. La GR221 continua fins a arribar a Estellencs.