Es recupera una zona de Ses Quarterades que es convertirà en un espai verd que permetrà conèixer la vegetació autòctona i els arbres fruiters tradicionals
LA ZONA RECUPERADA DE SES QUARTERADES ES CONVERTIRÀ EN UN ESPAI VERD QUE PERMETRÀ CONÈIXER LA VEGETACIÓ AUTÒCTONA I ELS ARBRES FRUITERS TRADICIONALS
L'Ajuntament i l'Obra Cultural Balear de Calvià han signat un conveni de col·laboració per dur a terme actuacions en benefici de la comunitat
L'Ajuntament i l'Obra Cultural Balear de Calvià han signat un conveni de col·laboració per a la recuperació d'una zona verda a ses Quarterades, la qual cosa suposarà regenerar una zona que s'ha anat degradant i implicar en aquesta tasca als veïns de Calvià, a més de tenir un vessant cultural i educatiu.
La signatura l'han duit a terme el tinent de batle de Turisme, Comerç i Urbanisme, responsable de Medi Ambient, Antonio García Moles, i el president de l'Obra Cultural Balear de Calvià, Francesc Sans. També hi ha assistit el regidor de zona de Calvià Vila i es Capdellà, Andreu Serra, que ha intervingut en el procés per a la signatura del conveni, així com el responsable de Medi ambient, Joan Recasens.
Segons el conveni, l'Ajuntament autoritza l'OCB a fer les actuacions emmarcades dins del projecte «Ses Quarterades que m'agraden». Aquestes actuacions consisteixen en la neteja de la zona verda, la identificació d'arbres i plantes amb la col·locació de petits panells explicatius, la delimitació de petits camins, la plantació d'arbres fruiters tradicionals, o el manteniment de la vegetació, entre d’altres. La zona continuarà sent pública i de lliure circulació.
El projecte que dóna lloc al conveni pretén recuperar una de les zones verdes del municipi amb un important nivell de degradació, al mateix temps que implica un vessant més social de sensibilització i de fer partícips els ciutadans de la importància d'una correcta gestió dels espais lliures públics del seu entorn.
La proposta de l'Obra Cultural Balear de Calvià amb «Ses Quarterades que m'agraden» és aprofitar la vegetació autòctona que es troba actualment consolidada i deixar l'espai lliure de residus. La major part d'aquesta vegetació està en la part alta de la parcel·la. Els arbres fruiters tradicionals es plantarien en la part plana, en la part del carrer de Can Marçal. Amb els petits camins delimitats es podrà passejar a prop dels arbres i plantes, que estaran identificats amb cartells.
Estan previstes jornades de voluntariat, que s'inicien aquest mateix dissabte 14 de novembre, per fer aquestes tasques que, una vegada en marxa, donaran pas també a jornades escolars. En la iniciativa també hi participen el col·legi públic i l'AMIPA de Ses Quarterades.