L'Ajuntament signa dos convenis per a la lluita contra l'abús infantil i contra el maltractament per bullying, tant escolar com extraescolar, amb Fundació Rana i amb Fundació Indig

Convenis amb Fundació Rana i Fundació Indig.

Divendres, 24 de març de 2017

 

L'AJUNTAMENT SIGNA DOS CONVENIS PER A LA LLUITA CONTRA L'ABÚS INFANTIL I CONTRA EL MALTRACTAMENT PER BULLYING, TANT ESCOLAR COM EXTRAESCOLAR

 

Els convenis s'han signat amb Fundació Rana i amb Fundació Indig, dues associacions sense ànim de lucre que treballen per defensar els drets dels menors i millorar-ne les condicions de vida

 

L'Ajuntament de Calvià ha signat dos convenis de col·laboració amb les entitats sense ànim de lucre Fundació Rana i Fundació Indig per a la lluita contra l'abús infantil i contra el maltractament per bullying. Els convenis, que sumen un total de 5.650 euros, han estat rubricats respectivament pel batle, Alfonso Rodríguez Badal, i la presidenta de la Fundació Rana, Beatriz Benavente, i pel batle i la presidenta de la Fundació Indig, Carmen Artero.

 

El conveni amb La Fundació Rana se signa per segon any consecutiu i té com a objecte la realització i desenvolupament del programa “Crida ben fort” en el terme municipal de Calvià amb la finalitat d'implantar la metodologia del programa basada en el conte ¡Grita bien fuerte, Estela!. Aquest programa, basat en el conte, és una eina que proporciona als nins habilitats per detectar situacions de risc i actuar davant d’aquestes.

 

Aquest contacontes, que s'ofereix als onze col·legis públics d'educació primària del municipi, es complementa amb una xerrada destinada als pares i mares dels nins als quals se'ls narra el conte, i amb tallers per als professionals que treballen amb la infància.

 

Amb la Fundació Indig és la primera vegada que se signa el conveni, per realitzar tallers antibullying i tallers d'educació contra el maltractament en la pròpia llar als centres educatius. En els tallers antibullying es parlarà de bullying i es projectaran imatges i vídeos de sensibilització. També es desenvoluparan estratègies psicològiques per conscienciar els agressors sobre el dolor que provoquen en els companys objecte de les seves humiliacions, i s'incitarà i convidarà les víctimes a alçar la veu i posar fi als seus problemes, fent ús de les eines que es posaran prèviament a la seva disposició. Els tallers d'educació contra el maltractament en la pròpia llar es faran en dues sessions. En la primera xerrada es parlarà únicament de la violència de gènere intrafamiliar, mentre que en la segona es tractarà el maltractament al menor. Es projectarà també un documental especialitzat en maltractament al menor.

 

La Fundació Rana és una associació sense ànim de lucre d'àmbit balear la funció social del qual és la de prevenir el maltractament i l'abús sexual infantil a través d'activitats de sensibilització i educació. La Fundació Rana treballa per crear un futur millor, en què es respectin els drets dels nins i se'ls protegeixi de qualsevol situació que pugui derivar en maltractament o abús. En 2016, entre altres activitats, es varen fer 40 contacontes en centres de primària en els quals participaren 886 alumnes. A més, es realitzaren dues xerrades per a les famílies i un taller per a professionals de serveis socials, escoletes i joventut al qual assistiren un total de 34 professionals.

 

La Fundació Indig és una ONG sense ànim de lucre que lluita per defensar els drets de la infància i l'adolescència i per millorar les seves condicions de dignitat, respecte i llibertat. Entre les activitats que duu a terme, es troba la de conscienciar sobre el maltractament per bullying –escolar i extraescolar– per mitjà de xerrades en centres educatius.

 

A la signatura d'aquests convenis hi han assistit la tinent de batle de Cohesió Social i Igualtat, Nati Francés, la regidora de Benestar Social i Tercera Edat, Mayte Albertí, la directora general de Desenvolupament Social i Equitat, Ana Pérez, Beatriz Benavente, presidenta de la Fundació RANA, i Carmen Artero, presidenta de la Fundació Indig.