El batle i el conseller d'Educació assisteixen a la trobada amb Andrés González Bellido sobre el programa TEI (Tutoria entre iguals) que es vol engegar als centres escolars de Calvià
El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, i el conseller d'Educació i Universitat, Martí March, assisteixen a la trobada en la qual Andrés González Bellido, autor del TEI (Tutoria entre iguals), que es vol engegar als centres escolars de Calvià, per prevenir l'assetjament escolar.
El Programa TEI és un programa de convivència institucional que implica tota la comunitat educativa i que té com a objectiu millorar la integració escolar i treballar per una escola inclusiva no violenta. Per això, es fomenta que les relacions entre iguals siguin el més satisfactòries possible, per millorar o modificar el clima del centre respecte a la convivència, el conflicte i la violència física, emocional o psicològica.
El programa es basa en la tutorització emocional entre iguals, en què el respecte, l'empatia i el compromís són els pilars bàsics del desenvolupament en els centres educatius. A secundària, els alumnes de tercer són tutors emocionals dels de primer; a primària, els alumnes de cinquè són tutors emocionals dels de tercer; i a infantil, els alumnes de cinc anys són tutors emocionals dels de tres anys. D'aquesta manera s'estableix un vincle entre els alumnes-tutors i els alumnes-tutoritzats. Els alumnes més majors es reconeixen com a model i actuen com a tals, alhora que es preocupen per posar-se en la pell dels més petits ajudant-los a integrar-se al centre, en les noves dinàmiques i a relacionar-se correctament amb els companys. És un programa que propugna l'empoderament de l'alumnat que aprèn a resoldre conflictes mitjançant el diàleg. Així la conflictivitat disminueix al centre i també a les xarxes socials. L'IES Calvià va rebre el passat mes de setembre la formació en el programa TEI de la mà del seu autor, Andrés González Bellido, que en va començar la implantació fa més d'una dècada, en 2003.
Es tracta d'un programa desenvolupat per tres universitats diferents: Barcelona, Alacant i Santiago de Compostel·la. S'aplica en l'actualitat en més de 500 centres de primària i secundària del territori espanyol, i aquest any es posarà en marxa a Londres, Berlín i en els centres educatius espanyols del Marroc. A més, comença a implantar-se a Xile, Colòmbia, Equador, Mèxic i Rússia. La trobada a Calvià és amb tots els agents educatius implicats: equips directius, claustre de professorat dels onze CEIP i dos IES, les AMIPA, famílies, policies tutors, monitors de menjador, monitors d'activitats extraescolars, etc., als quals Andrés González Bellido presenta el projecte que es vol desenvolupar per al municipi de Calvià.