En 2007, l'Ajuntament presidit pel batle Carlos Delgado va lliurar més de 46.000 € en ajudes a famílies amb dificultats i es va treballar en 1.398 casos
Donada la importància del nucli familiar, com unitat bàsica de la societat, el departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Calvià, que presideix Carlos Delgado, desenvolupa un programa específic d'atenció social a la família, infància i joventut. Dels 1.398 casos atesos en general pels serveis socials durant 2007, el 35,40% es referien exclusivament a situacions de dificultat a famílies amb menors i joves.
Aquest programa abasta no només el suport especialitzat a famílies amb dificultats sinó que engloba tot un ventall d'ajudes i actuacions amb la finalitat de potenciar la família com marc idoni de desenvolupament de la persona en els diferents àmbits de la vida. Així, i per a aconseguir aquest objectiu Serveis Socials treballa amb un equip interdisciplinar de treballadors socials, educadors i psicòlegs, i a més, de manera conjunta amb la resta de serveis sanitaris, educatius, judicials, culturals, etc. Entre les dades a destacar figura la concessió d'un total de 323 ajudes econòmiques per un import total de 46.580 euros per a possibilitar la cobertura de necessitats bàsiques per al desenvolupament de les activitats de la vida quotidiana a famílies amb dificultats socioeconòmiques, combinant-lo sempre a un pla de treball social.
De la mateixa manera, l'Ajuntament calvianer es va convertir en municipi pioner en la concessió de subvencions per a l'adopció internacional a països desfavorits. Així, en el passat any es van atorgar 2 subvencions per a sufragar els costos del trasllat i allotjament del viatge de recepció dels menors. Igualment, i per a facilitar una major igualtat d'oportunitats a l'accés als serveis públics municipals, l'Ajuntament atorga sistemes de bonificacions a famílies nombroses. Fins al 31 de desembre del passat any, un total de 350 famílies de Calvià han obtingut la targeta municipal de família nombrosa.
Per altra banda, el programa d'atenció social a la família, infància i joventut se centra també en la prevenció, detecció, valoració i intervenció en casos de dificultats socials d'adolescents als Instituts. Per això, un educador i dues educadores socials intervenen en aquelles situacions d'absentisme que el centre escolar no pot resoldre. Durant el passat exercici, es va treballar amb 36 joves d'entre 13 i 15 anys d'edat que presentaven problemes d'integració, absència de relació familiar amb el centre, manques afectives, baixa autoestima i inici de consum de substàncies estupefaents. També en casos de dificultats familiars, maltractament, desprotección i/o abús de menors s'ha treballat amb els centres escolars en un total de 109 casos de diferents nivells d'intensitat .
Un altre dels serveis que es presta es basa en la intervenció socioeducativa comunitària que facilita la socialització de nens i joves de 12 a 16 anys mitjançant una intervenció socioeducativa en el seu mitjà habitual. S'ha treballat amb 42 joves mitjançant diferents activitats. Igualment, durant el curs escolar 2006-2007 es va intervenir amb altres 46 menors als quals se'ls va facilitar instruments per a poder millorar les seves competències socials.
De cara als progenitors, es van fixar i van portar a terme diversos grups de capacitació parental amb l'objectiu de dotar a l'estructura familiar de les estratègies necessàries per a plantar cara a l'educació dels seus fills, creant espais de reflexió i posada en comuna de les experiències educatives dels participants. L'atenció per nombre de pares atesos ha estat de 22 amb fills d'edats compreses entre els 6 i els 19 anys.
L'Ajuntament de Calvià també, i a través d'un conveni amb la Direcció general de Menors i Família, ofereix diverses prestacions en benefici de la comunitat per a joves infractors. Per això, va elaborar un catàleg de llocs municipals on els menors amb sentència judicial per infracció han pogut realitzar la seva prestació.
Per altra banda, cal destacar l'engegada del Punt de Trobada Familiar, un servei de l'Ajuntament amb el que es pretén facilitar un espai supervisat i amb suport professional destinat al compliment de visites de pares a fills establertes pels jutjats de família. Han estat 5 les famílies que, per indicació judicial, van utilitzar aquest recurs l'any passat.
I finalment, cal dir que l'Ajuntament de Calvià se suma cada any al programa d'acolliment familiar temporal de nens saharauis. En el passat estiu van ser 4 les famílies que van acollir a nens saharauis i, fa tot just una setmana, el Consistori va acollir una nova xerrada informativa de cara a l'acollida durant els pròxims mesos de juliol i agost.