La Fundació Europea d'Educació Ambiental premia a les platges d'Es Carregador, Palmanova, Son Maties, Magaluf, Romana, Torà, Palmira i Cala Vinyes per la neteja de les seves aigües i la qualitat dels seus serveis

Vuit platges de Calvià obtenen la bandera blava.

Vuit són les platges de Calvià que aquest estiu tindran hissada la seva respectiva bandera blava. El nombre de guardons és exactament el mateix que l'any anterior tret que el distintiu de qualitat s'ha perdut a la platja de l'Oratori  i, per contra, s'ha obtingut a la platja d'Es Carregador.

Així, les platges d'Es Carregador, Palmanova, Son Maties, Magaluf, Romana, Torà, Palmira i Cala Vinyes són les que durant els pròxims mesos estivals lluiran el preuat guardó sinònim de qualitat. El lliurament d'aquestes vuit banderes blaves ha estat acollit amb gran satisfacció per l'equip de govern que lidera el batle Carlos Delgado doncs es tracta d'un reconeixement a la important labor que s'ha desenvolupat en els arenals de la costa calvianera des de que s'accedís a la batlia la passada legislatura.

El treball ocupat, i que any rere any rep el reconeixement de la Fundació Europea d'Educació Ambiental amb el lliurament d'aquests guardons blaus, persegueix l'objectiu no només d'arribar a la màxima qualitat i neteja de les aigües de Calvià sinó també una excel·lent qualitat dels serveis prestats a les platges. I, precisament, la qualitat de l'aigua, la qualitat dels serveis de les platges, la neteja, els equipaments, la seguretat dels usuaris i la sostenibilitat del turisme, són alguns dels criteris que puntuen per a l'obtenció dels guardons.

Cal destacar que Calvià ha estat i segueix sent un exemple en el bon manteniment de les platges doncs, en els últims anys, ha estat sempre en els primers llocs de la llista de municipis que més guardons ha rebut.

Els criteris que maneja la Fundació Europea d'Educació Ambiental són analitzats a través de complexos qüestionaris per un jurat que, d'una forma totalment objectiva, qualifica cadascuna de les candidatures. Entre les dades que se sol·liciten en el qüestionari destaquen les característiques de la població (residents habituals i població en temporada alta), gestió ambiental (gestió d'aigües, anàlisis de les aigües de bany, gestió de residus sòlids, etc.), característiques de cadascuna de les platges (gestió, instal·lacions, etc.) i els serveis amb els quals conten.

Aquesta Fundació, constituïda en 1982 per un grup d'experts del Comitè d'Educació Ambiental del Consell d'Europa, està formada per 22 organitzacions no governamentals europees, sense ànim de lucre, que promouen l'educació ambiental.

Són moltes les actuacions que s'han portat a terme a les platges del litoral calvianer de cara a la present temporada i que, sens dubte, han contribuït a la recollida d'aquests guardons. Entre les millores realitzades cal destacar la renovació de dos llocs de socors situats a les platges Palmira i Magaluf, respectivament. Dites posades estaven molt deteriorats i tenien una antiguitat superior als 12 anys. Els nous llocs instal·lats compleixen amb la normativa de seguretat a les platges.

Per la seva banda, a la platja de Son Maties s'ha col·locat el mòdul de dutxa i lavabos per a ús exclusiu de discapacitats, en compliment d'un acord signat entre l'Ajuntament i la Direcció General de Benestar Social del Govern sobre platges adaptades al terme de Calvià. I és que tant la platja de Son Maties com la de Palmanova estan totalment adaptades per a facilitar l'accés a persones amb discapacitat. Disposen d'una passarel·la d'accés a l'aigua; zona d'ombra; lavabo i aparcament adaptat, així com una zona delimitada de bany.

Entre les actuacions de millora realitzades cal destacar, igualment, la renovació de tres plataformes d'oci a les platges de Santa Ponça, Magaluf i Palmanova així com la reparació i manteniment de les baranes existents als accessos de les platges.

Igualment, s'han realitzat treballs de neteja i embelliment a les zones verdes de les platges, tals com poda de palmeres, neteja de zona enjardinada, etc. Està previst que, pròximament, es doti a les platges que encara no ho tenen del sistema WIFI, així com que s'instal·li una xarxa de càmeres per a facilitar l'estat de les platges a l'usuari ja que podran realitzar la consulta a través d'aquesta pàgina web

A més, s'han efectuat totes les inversions que han estat necessàries per al manteniment de dutxes, lavabos, passarel·les i altres infraestructures de les platges. Totes les platges contaran amb un servei de salvament i es calcula que, aproximadament, haurà 30 socorristas durant la temporada alta vetllant per la seguretat dels banyistes. I, finalment, cap ressaltar que igual que ja es va fer el passat estiu, durant els pròxims mesos estarà en funcionament una unitat de vigilància amb embarcacions composta per membres de la Policia Local i patrons de Protecció Civil. Aquesta unitat realitzarà les seves funcions a la zona de litoral més pròxima a la platja per a donar suport a la labor dels socorristas de terra.